Fredagskväll

Fredag efter en arbetsvecka som varit minst sagt varierande. Det känns tydligt att semestern är på väg för många och att det blir lite mer avslappnat i beslut som ska tas, man vill liksom att det ska vara avklarat innan ledigheten.

"Det blir säkert bra, vi kör på den idén, vi återkopplar i augusti"
Summerar jag första halvan av året har det varit mycket jobb, nya frön som såtts och en del resande som varit både lustfyllda och lärorika. 
Att utbilda mig till läkeörtoedagog är mer omfattande än jag trodde och när jag även valt att fördjupa mig i Hildegard von bingens livsåskådning blir det en hel del läsande kring detta vilket stimulerar hjärnan.

De senaste halvåret, ja kanske tom åren har även varit en resa i livets överraskningar som inte varit helt smärtfria. 
Min livssyn gällande människans natur har fått sig om inte en knäck så i alla fall en kalldusch som väckt mig ur oskuldens sömn. Den att alla människor är goda innerst inne, jag är inte så säker på det längre. 
Jag trodde aldrig det skulle hända, men jag har mött människor som vill skada och som är genuint elaka, som liksom livnär sig på att förtrycka, håna och verbalt/psykiskt misshandla andra och verkar njuta av det. Så sorgligt för alla
Men nu är det fredag och jag känner värme från människorna, de som är äkta och goda.
Vinet i mitt glas är gott och musiken från Spotify ger mig glädje.
Snart ska jag krypa ner i rena lakan och förhoppningsvis drömma goda drömmar, i morgon är en ny dag🌺

Torsdagstankar

Torsdag, trädgårdscafe och rabarberfest med massa smarriga saker. Pajer med olika recept, saft, och marmelad, tipspromenad och föredrag, allt med rabarber som bas. Därtill trädgårdens alla rosor i blom, Sven Bertil Taube och Dan Andersson ur högtalarna medan himlen var blå och solen värmde våra själar. Kan en torsdag i juni vara bättre?🌺

Torsdagstankar

Torsdag, trädgårdscafe och rabarberfest med massa smarriga saker. Pajer med olika recept, saft, och marmelad, tipspromenad och föredrag, allt med rabarber som bas. Därtill trädgårdens alla rosor i blom, Sven Bertil Taube och Dan Andersson ur högtalarna medan himlen var blå och solen värmde våra själar. Kan en torsdag i juni vara bättre?🌺

Onsdagskväll

Sommarkvällar är som efterrätter, åtminstone då de är som ikväll,

Ljusa, varma och leende.
Efter en dag fylld av pappersarbete och många samtal var det extra härligt att träffa vänner på Boule bar i rålis. Vi var ett gäng kollegor från en uppdragsgivare som jag under åren haft stort samarbete med och den sociala utsvultenheten lyste i kapp med solen. Det pratades och skrattades och trots att maten inte var kryddad, slank den ner.
När jag nu skriver känns det som ögonen går ihop, är såååå trött! 
I morgon är en ny dag❤

Skriv inläggstext 

Midsommardagen

Midsommardagen är tillåtande och kravlös. Lyssnade på radion länge och sedan åkte målaroverallen på.

När kreativiteten återkommer känns det som den sjunde vågen, ni vet den vågen som är starkare än alla de sex tidigare och som har kraften att dra med oss ut i det okända.
Vi alla är födda med kreativitet men ibland tillåter andra eller vi själva oss inte att utveckla den. 
Även andra faktorer finns som påverkar skaparlusten, sorg, stress och människoätare som livnär sig på andras glädje.
Igår fanns inget sånt, bara människor med varma hjärtan, fördomsfria, vänliga och äkta. 
Leende familjer som hade femkamp med skrattande barn som gjorde kullerbyttor i gräset under tiden deväntade på sin tur och jag såg så tydligt att midsommaren liksom julen är barnens högtid. När natten kom krypande blev jag inbjuden av en god vän för att ta en äkta Cuba libre och till tonerna av Purple rain förvandlades det knattrande regnet mot tälttaket till ljuv musik.
Ser så fram mot kommande midsommar med barn och barnbarn så jag kan fortsätta att leka

Midsommarafton

Vilken fin och trivsam midsommar det varit i gott sällskap. Midsommaraftonens buffé med sill, lax och massor med annat gott smakade extra gott i det fina vädret. Firandet med skjutbana, pilkastning och femkamp till tonerna av trubadurens visor gav känslan av att vara i en folkpark, och det var en fin och trygg känsla. Det var som midsommarafton var förr och  när glädje och vänlighet var grundentill allt. Efter kaffe och tårta blev vi trötta och tog en liten tupplur och allt var så där avslappnat härligt som det bara är när man umgås med människor som  är bra.

Helt plötsligt ropar en person hallå och en man bärandes på en kartong berättar högtidligt att jag vunnit andra pris i skjuttävlingen, efter en polis. Gissa om jag känner mig mallig! I morgon ska jag prova priset, en bordsgrill och bjuda in någon trevlig filur på middag tror jag.
Nu ska det bli väldigt skönt att få sträcka ut kroppen och bara vara.
Nej förresten, jag ska ut och plocka sju blomster och lägga under kudden, för vem vet som kommer på besök i drömmen😏
Önskar dig och mig en fin fortsatt midsommarkväll och kommer orken tillbaks kanske jag antar inbjudningarna jag fått och traskar bort mot dansbanan, natten är ung
🌸🌸🌸🎶🎶🎶🌿🌿🌿💕💕💕

Överraskning igen❤

Skriv inläggstext 

Vilken överraskning ❤

Skriv inläggstext 

Favorit i gullregnets månad

Kyssande vind
Av:  Hjalmar Gullberg

Han kom som en vind.
Vad bryr sig en vind om förbud?
Han kysste din kind,
han kysste allt blod till din hud.
Det borde ha stannat därvid:
du var ju en annans, blott lånad
en kväll i syrenernas tid
och gullregnens månad.

Han kysste ditt öra, ditt hår.
Vad fäster en vind
sig vid, om han får?
På ögonen kysstes du blind.
Du ville, förstås, ej alls
i början besvara hans trånad.
Men snart låg din arm om hans hals
i gullregnens månad.

Från din mun har han kysst
det sista av motstånd som fanns.
Din mun ligger tyst
med halvöppna läppar mot hans.
Det kommer en vind och går:
och hela din världsbild rasar
för en fläkt från syrenernas vår
och gullregnens klasar.

Godnatt❤

Skriv inläggstext 

Edinburgh


fredag

Ännu en dag i grönskans och glädjens tid

🌺🌺🌺

Skriv inläggstext 

tisdag

Och resan fortsätter med överraskningar, glädje och upplevelser som blir fina minnen.

skottland

Skottland är fantastiskt med sin historia, natur och sina prunkande trädgårdar. Efter första dagen känns det som jag fått en injektion av glädje och kommer garanterat somna ovaggad.

Luften är hög och ren, människorna vänliga, skratten många och jag är så tacksam att fått gåvan att kunna leva medan livet pågår. I morgon fortsätter äventyret

Skriv inläggstext 

I ormens makt

Det sägs att handlingen är det som räknas och det både stämmer och inte stämmer. Även om en person inte har talets gåva kan hen visa kärlek genom handlingar, men även vara en orm och tala med kluven tunga dvs.vara falsk. Det klassiska är ju personen som misshandlar, med ord ellerhandling för att sedan komma med en rosbukett, champagne eller ett tårögt förlåt för att i nästa stund göra samma sak igen. Det gör lika ont att gång på gång få ett knytnävsslag  i ansiktet som att ständigt få telefonen slängd i örat. Lite lustigt är det att säga luren slängd i örat när personen lägger på men det är symbolisk över just handlingen som räknas. Droppen urholkar stenen och en dag är det nog, det var sista gången hen slog, skrek elaka saker eller slängde luren i örat, stenen var urholkad.

Från den dagen finns det möjlighet att läka alla sår, även dövheten som blivit en följd av alla hårda ord.
Från den dagen återkommer livet❤

Fredagstankar med nostalgi

Ett besök på Eastmansinstitutet gav minnen från barndomen, eller rättare sagt tog mig tillbaks till slutet på 60 talet. Då jag föddes på Kungsgatan 37 i Klara församlingen tillbringade jag de sex första åren som Norrmalmsflicka för att först året senare bli Vasastanstös.

Västmannagatan och senare Observatoriegatan som var sista adress när jag sen som sjuttonåring flyttade hemifrån till Valhallavägen som kändes kargt, trist och långt från stadens puls, men det är en helt annan historia

När jag nu traskar Odengatan fram minns jag konfirmationen i Gustav Vasa kyrka där mitt ämne var kärlekens betydelse ( vad annars?:)
Eftermiddagarna på tehuset på Vegagatan där politik, kärlek (vad annars?:) och musik diskuterades över en kopp rykande Lapsang souchong
Inspelningen av mannen på taket där  helikoptern kraschade på nedgången till de offentliga toaletterna mitt på Odenplan, scenen från fontänen utanför Eastman och minnet när jag nyfiket följde Carl Gustav Lindstedt klättrande bland takåsarna från fönstret från mitt flickrum.

Tennstopet och Wasahof ligger där dom ska, liksom leksaksaffären med kastlådor fyllda av olika plastdjur som jag befolkade min imaginära bondgård med. Alla perfekt gjutna och målade med en otrolig detaljrikedom
Till skillnad från dagens välbeställda Vasastadsbor var nog medelinkomsten relativt låg och ingen lyfte på ögonbrynen över avsaknaden av dusch, ja tom varmvatten och toa, speciellt i Rörstrandsområdet som till vissa delar var ren slum.
När jag vandrar Dalagatan fram ser jag Vasaparken där vi som gick i Gustav Vasa hade gymnastik. Brännboll, 60 m och vem är rädd för svarte man (?) var en del av det som pågick under lektionerna. 
Kvartersbutiken i Astrid Lindgrens hus där ägaren med sin förtjusning för unga pojkar sålde öl till de snyggaste killarna trots att det var många år kvar till myndighetsåldern.
Så slutligen Eastman där mamma jobbade i garderoben och senare på röntgen. Den hierarkiska miljön fascinerade mig starkt då tandsköterskorna rörde om i tekoppen till tandläkarna för att drycken skulle vara perfekt avsvalnad.
Minnen som ger både glädje och sorg, minnen av en svunnen tid men som även lever kvar i dag eftersom Wasahof fortfarande är en av mina favoritkrogar och fortsätter att ge minnen.
Idag blir det återigen ett besök och kanske tar jag en fika på Ritorno eller en fredagslunch på Wasahof, den som lever får se.
Önskar dig och mig en fin fredag❤

🌺

Skriv inläggstext 

💕

Skriv inläggstext 

Alladin

Jag är din Alladin, förverkligar alla dina drömmar sa hen.

Och ja visst var det så, alla mardrömmar besannades

Hurra🌺

Stolt moster och gudmor till syster Jonas❤

RSS 2.0