🌿

Ett gott skratt förlänger inte bara livet utan värmer själen också, vilket behövdes i gårdagens Snöstorm

Tack för temperaturstigningen i Stockholms Sibirien❄️❄️❄️Babben Larsson (null)


(null)


❄️

Vackert, kallt och väldigt magiskt när de glittrar. Helt fantastiskt att det inte finns två flingor som är lika!❄️"Snökristaller är egentligen kristaller av is, som bildas när temperaturen inne i ett moln är tillräckligt låg. Kristallerna, som finns i fyra olika grundformer beroende på temperaturen i molnen, uppstår genom att övermättad vattenånga samlas omkring mycket små stoftpartiklar. En molekylär mekanism gör att den del av kristallens yta som sticker fram längst växer snabbare än resten. Eftersom kristallens grundstruktur är sexkantig, uppstår som regel ett sexkantigt mönster. Man har emellertid observerat både tre- och tolvgrenade snökristaller. Efterhand som grenarna växer upprepas fenomenet och genererar på så sätt nya förgreningar i mönstret. Två snökristaller kan aldrig bli likadana. Varje kristall består av cirka en kvadriljon vattenmolekyler, och enväte-atom på 5000 skiljer sig från de andra. Tillsammans med andra molekylära oregelbundenheter omöjliggör det att två kristaller skulle vara likadana"  

Ur illustrerad vetenskap (null)


(null)


(null)


🌿

Vissa helger fyller på mer än andra, med kraft, glädje, kärlek, sorg....
Efter första kurshelgen på väg till målet att fördjupa mina örtpedagog-kunskaper till att bli örtterapeut och därmed få djupare kunskap att använda örterna på bästa sätt är jag glad, mätt men trött i huvudet. 
Därför var det som balsam för själen att avsluta söndagen på biograf Sture och se filmen Phantom Thread, Oscarsnominerad i 6 klasser.
En väldigt speciell och vacker film med en för mig stor igenkänningsfaktor på fler plan. 
Eller som Fredrik Sahlin skriver "Ett komplext och intrikat maktspel som får Scener ur ett äktenskap att framstå som ett barnkammarrim" (null)

(null)

🌿lördag🌿

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Härlig vinterdag🌿

(null)

(null)

(null)

(null)

Skön paus i skrivbordsarbetet med choklad och vispgrädde i solskenet 🌞

♥️

Ja det är måååndagsmorgon och mitt huvud känns så... lätt

Med en helg fylld av fina möten och intressanta upplevelser som ger minnen, sitter jag och arbetar.

Med nya fina koppen från Kajsas krukmakeri ( var i valet och kvalet mellan blå eller röd kopp, men insåg att rött stimulerar kreativitet och aktivitet så det blev min nya arbetskopp❤️)

och flitens ljus brinnande bredvid datorn känns måndagen positiv och förväntansfull. Önskar er alla en kreativ och kärleksfull dag, vad ni än gör🌿 (null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


♥️

Intressant utställning av Miriam Bäckström och farmors älskade Vidas utställning nr 2 med första "biobesök" efter en lång vinterpromenad med ett leende på läpparna ♥️♥️♥️ (null)


(null)


(null)


(null)


(null)


🌿

(null)

Fick en text av en vän som påminner mig om att det finns människor som anser sig ha rätten att bestämma vad som är normalt och onormalt , rätt eller fel, vackert eller fult. 
Allt och alla som inte ser på samma sätt som genom deras ögon, är fel, idiotiskt och trams och ska slipas ned, vingklippas och tuktas tills det passar in i deras mall över normalitet.
Men så är det, du kan äga en människas kropp, men aldrig hennes själ och fjädrarna växer ut igen


♥️

Mamma 88 år idag om hon fått fortsätta livet♥️ (null)

(null)

♥️

Grattis till alla er som har ett hjärta❤️Med denna bild vill jag önska er alla en dag, där ni får känna hur hjärtat dunkar av kärlek i bröstet. Kärlek till de ni håller av, till er själva, till naturen, till livet ❤️ (null)

🌿

(null)

Måndag🌿

Ny dag, ny vecka och nya möjligheter.
Ren fakta som känns viktigt att påminna sig själv och andra om. Helgen som gått har gett kraft på många sätt och jag är så tacksam över att jag fått hålla mig frisk i dessa influensatider då fler av mina vänner är hårt drabbade. Ont i kroppen, snor och huvudvärk, ja allt det där hemska som hör till.
Själv har jag vistats ute mycket trots kylan men även varit i lokaler fulla med folk, så vi får väl se...
Men som sagt, idag är det måndag och jag är uppbokad för planering inför kommande veckor och även för att bestämma vilka grödor som ska sås, för det är hög tid nu.
När jag åkte förbi kolonin hördes fåglarna kvittra och när solen sken blev det uppenbart att våren kommer även i år.
Nu ska jag stiga upp från den sköna sängen, duscha, äta frukost och påbörja veckan
Livet är gott❤️

Kraftfulla Kvinnor❤️

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Känner mig stark och glad efter stadsvandringen på söder om Kraftfulla Kvinnor.

Trots isande kyla var lärde jag mig massor, tack vare att guiden var kunnig, påläst och tydlig. Jag hoppas och önskar att alla unga kvinnor och män förstår vilket jobb tidigare generationer gjort för att vi ska bli jämlika. Det är inte länge sedan kvinnorna var omyndiga som gifta och var ägodelar till männen. En vandring som gav påfyllnad till själen ❤️

En fin lördag❤️

Två vernissage på samma plats och spännande var och en på sitt sätt. Gudrun Sjödén i ena byggnaden och Starka kvinnor i konsthallen som invigdes med ett väldigt starkt och rörande tal av Jan Eliasson. 
En fin dag ♥️ (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Fantasin vet inga gränser🌿

Jag har inte varit någon som tycker det varit självklart att gå och ta massage. Kanske det handlar om integritet, trygghet eller vad vet jag, men nu har jag upptäckt att det är fantastiskt välgörande. Dessutom är det skillnad att ta massage än att få, att efter en timme eller evighet som det kan kännas, vara helt genomgången i muskulaturen, känna spänningarna försvinna. 


En Irish coffee framför brasan som brinner i cyberrymden efteråt ger verkligen orden " Because i’m worth it " rätt innebörd. fantasin vet inga gränser🌿myyysigt🤗 (null)♥️

Hjärtat sprudlar av kärlek♥️nu har farmor tagit med Vida på hennes första utställning💕 (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Ett paradis i kylan 🌸

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Varje dag är en gåva🌸

I lördags var dagen solig och krispig. Tankarna kom och gick på hur lördagen skulle vara fylld av då natten kom.
Med fingret upp i luften för att pejla hur vinden låg bestämde jag mig för att åka till djurgården och promenera.
Det var mycket folk, som liksom jag och min vän i längtan efter sol och glädje, vandrade runt. När vi passerade Nordiska museet där en av utställningarna var om 50 talet gick vi in och visst blev det många minnen och skratt, trots att vår uppväxt snarare hörde 60 och 70 talet till.
Likt två förväntansfulla barn, väntade vi på att vår tur skulle komma, att få undersöka norrskenets rum. Ett svart rum där stjärnnatten strålade och slöjor i rött och grönt dansade över himlen.
De dukade borden från olika århundraden,  där jag alltid upptäcker något nytt blev till än större glädje för vännen som aldrig varit där. 
Åh vad det stämmer att delad glädje är dubbel glädje! Att ta del av andras traditioner, erfarenheter och syn på vad livets glädje är, likaväl att mötas av nyfikenhet över sina egna upplevelser är en häftig känsla. Kanske det är därför torsdagens trädgårdscafeer ger glädje varje vecka, där veckans tema alltid ger efterföljande, intressanta diskussioner.
Men nu var det lördag och lunchen på Lilla Hasselbacken var enkel och robust.
På kvällen var det 50 årskalas hos fina vännen Susanna som både bott och levt delar av sitt liv i andra länder. Afrika, Vietnam och USA är bara några av dem och tillsammans med hennes intresse att hoppa fallskärm, flyga eget flygplan m.m blev festen en häftig blandning av kvinnor hon delat sitt liv med. 
Ja, det var bara kvinnor och det var ett medvetet val eftersom vi många gånger, (kanske ju äldre vi blir)så lätt öppnar upp hjärtat för ännu en syster.
Utan överdrift kan jag säga att när jag väl somnade fram mot småtimmarna var det med ett leende på läpparna och stor tacksamhet i hjärtat.
Livet är gott 🌺 (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Ord 💕"Jag tänker på dig varje sekund jag är vaken och när jag sover drömmer jag om dig"🌿
(null)

RSS 2.0