🌿

Ett gott skratt förlÀnger inte bara livet utan vÀrmer sjÀlen ocksÄ, vilket behövdes i gÄrdagens Snöstorm

Tack för temperaturstigningen i Stockholms Sibirien❄❄❄Babben Larsson (null)


(null)


❄

Vackert, kallt och vĂ€ldigt magiskt nĂ€r de glittrar. Helt fantastiskt att det inte finns tvĂ„ flingor som Ă€r lika!❄"Snökristaller Ă€r egentligen kristaller av is, som bildas nĂ€r temperaturen inne i ett moln Ă€r tillrĂ€ckligt lĂ„g. Kristallerna, som finns i fyra olika grundformer beroende pĂ„ temperaturen i molnen, uppstĂ„r genom att övermĂ€ttad vattenĂ„nga samlas omkring mycket smĂ„ stoftpartiklar. En molekylĂ€r mekanism gör att den del av kristallens yta som sticker fram lĂ€ngst vĂ€xer snabbare Ă€n resten. Eftersom kristallens grundstruktur Ă€r sexkantig, uppstĂ„r som regel ett sexkantigt mönster. Man har emellertid observerat bĂ„de tre- och tolvgrenade snökristaller. Efterhand som grenarna vĂ€xer upprepas fenomenet och genererar pĂ„ sĂ„ sĂ€tt nya förgreningar i mönstret. TvĂ„ snökristaller kan aldrig bli likadana. Varje kristall bestĂ„r av cirka en kvadriljon vattenmolekyler, och envĂ€te-atom pĂ„ 5000 skiljer sig frĂ„n de andra. Tillsammans med andra molekylĂ€ra oregelbundenheter omöjliggör det att tvĂ„ kristaller skulle vara likadana"  

Ur illustrerad vetenskap (null)


(null)


(null)


🌿

Vissa helger fyller pÄ mer Àn andra, med kraft, glÀdje, kÀrlek, sorg....
Efter första kurshelgen pĂ„ vĂ€g till mĂ„let att fördjupa mina örtpedagog-kunskaper till att bli örtterapeut och dĂ€rmed fĂ„ djupare kunskap att anvĂ€nda örterna pĂ„ bĂ€sta sĂ€tt Ă€r jag glad, mĂ€tt men trött i huvudet. 
DÀrför var det som balsam för sjÀlen att avsluta söndagen pÄ biograf Sture och se filmen Phantom Thread, Oscarsnominerad i 6 klasser.
En vĂ€ldigt speciell och vacker film med en för mig stor igenkĂ€nningsfaktor pĂ„ fler plan. 
Eller som Fredrik Sahlin skriver "Ett komplext och intrikat maktspel som fÄr Scener ur ett Àktenskap att framstÄ som ett barnkammarrim" (null)

(null)

🌿lördag🌿

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

HĂ€rlig vinterdag🌿

(null)

(null)

(null)

(null)

Skön paus i skrivbordsarbetet med choklad och vispgrĂ€dde i solskenet 🌞

♄

Ja det Àr mÄÄÄndagsmorgon och mitt huvud kÀnns sÄ... lÀtt

Med en helg fylld av fina möten och intressanta upplevelser som ger minnen, sitter jag och arbetar.

Med nya fina koppen frĂ„n Kajsas krukmakeri ( var i valet och kvalet mellan blĂ„ eller röd kopp, men insĂ„g att rött stimulerar kreativitet och aktivitet sĂ„ det blev min nya arbetskopp❀)

och flitens ljus brinnande bredvid datorn kĂ€nns mĂ„ndagen positiv och förvĂ€ntansfull. Önskar er alla en kreativ och kĂ€rleksfull dag, vad ni Ă€n gör🌿 (null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


♄

Intressant utstĂ€llning av Miriam BĂ€ckström och farmors Ă€lskade Vidas utstĂ€llning nr 2 med första "biobesök" efter en lĂ„ng vinterpromenad med ett leende pĂ„ lĂ€pparna ♄♄♄ (null)


(null)


(null)


(null)


(null)


🌿

(null)

Fick en text av en vĂ€n som pĂ„minner mig om att det finns mĂ€nniskor som anser sig ha rĂ€tten att bestĂ€mma vad som Ă€r normalt och onormalt , rĂ€tt eller fel, vackert eller fult. 
Allt och alla som inte ser pĂ„ samma sĂ€tt som genom deras Ă¶gon, Ă€r fel, idiotiskt och trams och ska slipas ned, vingklippas och tuktas tills det passar in i deras mall över normalitet.
Men sÄ Àr det, du kan Àga en mÀnniskas kropp, men aldrig hennes sjÀl och fjÀdrarna vÀxer ut igen


♄

Mamma 88 Ă„r idag om hon fĂ„tt fortsĂ€tta livet♄ (null)

(null)

♄

Grattis till alla er som har ett hjĂ€rta❀Med denna bild vill jag önska er alla en dag, dĂ€r ni fĂ„r kĂ€nna hur hjĂ€rtat dunkar av kĂ€rlek i bröstet. KĂ€rlek till de ni hĂ„ller av, till er sjĂ€lva, till naturen, till livet ❀ (null)

🌿

(null)

MĂ„ndag🌿

Ny dag, ny vecka och nya möjligheter.
Ren fakta som kĂ€nns viktigt att pĂ„minna sig sjĂ€lv och andra om. Helgen som gĂ„tt har gett kraft pĂ„ mĂ„nga sĂ€tt och jag Ă€r sĂ„ tacksam över att jag fĂ„tt hĂ„lla mig frisk i dessa influensatider dĂ„ fler av mina vĂ€nner Ă€r hĂ„rt drabbade. Ont i kroppen, snor och huvudvĂ€rk, ja allt det dĂ€r hemska som hör till.
SjÀlv har jag vistats ute mycket trots kylan men Àven varit i lokaler fulla med folk, sÄ vi fÄr vÀl se...
Men som sagt, idag Ă€r det mĂ„ndag och jag Ă€r uppbokad för planering inför kommande veckor och Ă€ven för att bestĂ€mma vilka grödor som ska sĂ„s, för det Ă€r hög tid nu.
NÀr jag Äkte förbi kolonin hördes fÄglarna kvittra och nÀr solen sken blev det uppenbart att vÄren kommer Àven i Är.
Nu ska jag stiga upp frĂ„n den sköna sĂ€ngen, duscha, Ă€ta frukost och pĂ„börja veckan
Livet Ă€r gott❀

Kraftfulla Kvinnor❀

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

KÀnner mig stark och glad efter stadsvandringen pÄ söder om Kraftfulla Kvinnor.

Trots isande kyla var lĂ€rde jag mig massor, tack vare att guiden var kunnig, pĂ„lĂ€st och tydlig. Jag hoppas och önskar att alla unga kvinnor och mĂ€n förstĂ„r vilket jobb tidigare generationer gjort för att vi ska bli jĂ€mlika. Det Ă€r inte lĂ€nge sedan kvinnorna var omyndiga som gifta och var Ă€godelar till mĂ€nnen. En vandring som gav pĂ„fyllnad till sjĂ€len ❀

En fin lördag❀

TvĂ„ vernissage pĂ„ samma plats och spĂ€nnande var och en pĂ„ sitt sĂ€tt. Gudrun SjödĂ©n i ena byggnaden och Starka kvinnor i konsthallen som invigdes med ett vĂ€ldigt starkt och rörande tal av Jan Eliasson. 
En fin dag ♄ (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Fantasin vet inga grĂ€nser🌿

Jag har inte varit nĂ„gon som tycker det varit sjĂ€lvklart att gĂ„ och ta massage. Kanske det handlar om integritet, trygghet eller vad vet jag, men nu har jag upptĂ€ckt att det Ă€r fantastiskt vĂ€lgörande. Dessutom Ă€r det skillnad att ta massage Ă€n att fĂ„, att efter en timme eller evighet som det kan kĂ€nnas, vara helt genomgĂ„ngen i muskulaturen, kĂ€nna spĂ€nningarna försvinna. 


En Irish coffee framför brasan som brinner i cyberrymden efterĂ„t ger verkligen orden " Because i’m worth it " rĂ€tt innebörd. fantasin vet inga grĂ€nser🌿myyysigtđŸ€— (null)



♄

HjĂ€rtat sprudlar av kĂ€rlek♄nu har farmor tagit med Vida pĂ„ hennes första utstĂ€llning💕 (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Ett paradis i kylan 🌾

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Varje dag Ă€r en gĂ„va🌾

I lördags var dagen solig och krispig. Tankarna kom och gick pÄ hur lördagen skulle vara fylld av dÄ natten kom.
Med fingret upp i luften för att pejla hur vinden lÄg bestÀmde jag mig för att Äka till djurgÄrden och promenera.
Det var mycket folk, som liksom jag och min vÀn i lÀngtan efter sol och glÀdje, vandrade runt. NÀr vi passerade Nordiska museet dÀr en av utstÀllningarna var om 50 talet gick vi in och visst blev det mÄnga minnen och skratt, trots att vÄr uppvÀxt snarare hörde 60 och 70 talet till.
Likt tvĂ„ förvĂ€ntansfulla barn, vĂ€ntade vi pĂ„ att vĂ„r tur skulle komma, att fĂ„ undersöka norrskenets rum. Ett svart rum dĂ€r stjĂ€rnnatten strĂ„lade och slöjor i rött och grönt dansade över himlen.
De dukade borden frĂ„n olika Ă„rhundraden,  dĂ€r jag alltid upptĂ€cker nĂ„got nytt blev till Ă€n större glĂ€dje för vĂ€nnen som aldrig varit dĂ€r. 
Åh vad det stĂ€mmer att delad glĂ€dje Ă€r dubbel glĂ€dje! Att ta del av andras traditioner, erfarenheter och syn pĂ„ vad livets glĂ€dje Ă€r, likavĂ€l att mötas av nyfikenhet över sina egna upplevelser Ă€r en hĂ€ftig kĂ€nsla. Kanske det Ă€r dĂ€rför torsdagens trĂ€dgĂ„rdscafeer ger glĂ€dje varje vecka, dĂ€r veckans tema alltid ger efterföljande, intressanta diskussioner.
Men nu var det lördag och lunchen pÄ Lilla Hasselbacken var enkel och robust.
PĂ„ kvĂ€llen var det 50 Ă„rskalas hos fina vĂ€nnen Susanna som bĂ„de bott och levt delar av sitt liv i andra lĂ€nder. Afrika, Vietnam och USA Ă€r bara nĂ„gra av dem och tillsammans med hennes intresse att hoppa fallskĂ€rm, flyga eget flygplan m.m blev festen en hĂ€ftig blandning av kvinnor hon delat sitt liv med. 
Ja, det var bara kvinnor och det var ett medvetet val eftersom vi mÄnga gÄnger, (kanske ju Àldre vi blir)sÄ lÀtt öppnar upp hjÀrtat för Ànnu en syster.
Utan överdrift kan jag sÀga att nÀr jag vÀl somnade fram mot smÄtimmarna var det med ett leende pÄ lÀpparna och stor tacksamhet i hjÀrtat.
Livet Ă€r gott đŸŒș (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Ord 💕



"Jag tĂ€nker pĂ„ dig varje sekund jag Ă€r vaken och nĂ€r jag sover drömmer jag om dig"🌿
(null)





RSS 2.0