🌿

Skriv inlĂ€ggstext 

Älskar ostron

Skriv inlĂ€ggstext 

🌿

Skriv inlĂ€ggstext 

VÀntan pÄ att det ska börja

Skriv inlĂ€ggstext 

Tack Lotten

Skriv inlĂ€ggstext 

Tankar....

Jag kan inte undgÄ tankarna som slÄr mig dÄ det Àr förseningar pÄ pendeltÄget pga obehöriga pÄ spÄret.....

<3

Skriv inlĂ€ggstext 

Onsdagsjobb

I gÄr var det snöstorm och kallt, men i hjÀrtat var det varmt. Med kafferep för hundra personer och sju sorters kakor i hjÀrtat var det dags för Ordet i centrum pÄ kvÀllen. Som vanligt var det varmt, mysigt och kravlöst. Visst var det lite nervöst att framföra texter och försöka bjuda pÄ nÄgon form av intressant och kÀrleksfullt budskap, men jag tror det blev bra! I dag Àr det en ny dag

❀

❀

Vissa filmer lÀmnar större avtryck Àn andra och ibland Àr det sÄ att det vissa episoder, scener som stannar kvar. NÀr jag tittar ut genom fönstret frÄn dagens arbetsplats dÀr uppdragsgivaren i det hÀr faller har en fantastisk utsikt, fÄr jag minnen frÄn en film som berörde mig djupt, Schindlers list.

Handlingen utspelar sig under andra vĂ€rldskriget och beskriver de fasansfulla hĂ€ndelser som skedde i samband med förintelsen. 
Den röda trÄden Àr just röd dÀrför i den svartvita filmen Äterkommer en liten flicka i röd kappa, den enda kolorerade detaljen som verkligen griper tag i hjÀrtat.
Idag ser jag samma sak utanför fönstret, röda detaljer i den för övrigt svartvita filmen.
Önskar oss alla en fin dag❀

VĂ€lkommen

Skriv inlĂ€ggstext 

Tid

Skriv inlĂ€ggstext 

Ögat Ă€r sjĂ€lens spegel


🌿

I would like to paint the way a bird sings

"Claude Monet"

Tack och godnatt

Summerar helgen med tvĂ„ ord, varma relationer. 


Fredagens middag i sÀllskap av fem andra kulturintresserade vÀnner med samtal om livet och det som gör det vÀrt att leva, kÀrlek, barnen, vÀnskap, kultur, natur och god mat och dryck. Middagen var vÀl komponerad och vinerna som serverades sagolikt goda, ja allt var som en varm sommardag.

Lördagen Ă€gnades tillsammans med finaste gudssonen med upplevelser i form av utstĂ€llningar, vĂ€tskestopp i anrika lokaler som operabaren och Den gyldene freden och samtal blandat med mycket skratt. 
Och sĂ„ kvĂ€llens middag med systrar och vĂ€ninnor dĂ€r maten stod i centrum och samtalen mest handlade om minnen, men det var spĂ€nnande ocksĂ„. 
Nu ligger jag i sÀngen och kÀnner stor tacksamhet till livet som gett mig sÄ fina vÀnner och fantastiska barn som det verkligen Àr en gÄva att fÄ umgÄs med. Jag hoppas och tror att jag inte kommer ligga pÄ dödsbÀdden och Ängra att jag inte trÀffade mina barn och vÀnner oftare, vilket enligt forskning Àr det mÀnniskor Ängrar mest i sina liv. Tack och godnatt!

Promenad

Skriv inlĂ€ggstext 

Att prioritera

SĂ„ fick jag Ă€ntligen till det! 

Ibland skjuter vi upp saker för att vi inte hinner just nu och sen Àr det försent.UtstÀllningen av Patti Smith pÄ Kulturhuset Àr en sÄn sak, nÄgot jag lÀngtat efter och inte ansett mig hinna med, men igÄr, dagen innan utstÀllningen avslutades kom jag dit.
En lÄgmÀld och intressant fotoutstÀllning som berörde mig starkt. Det enkla blir det vackra.
SĂ„ glad att jag kom ditđŸŒ»

🌿

Skriv inlĂ€ggstext 

Lördagstankar

VĂ„ren Ă€r pĂ„ gĂ„ng kĂ€nns det som och samtidigt som det Ă€r hĂ€rligt Ă€r det Ă€r lite överrumplande. Det Ă€r sĂ„ mycket som jag trodde jag skulle hinna göra under vintern, kursupplĂ€gg, ny hemsida och roligheter. Veckan som gick blev verkligen en jambalaya av ovan nĂ€mnt och avslutades igĂ„r med en middag hos goda vĂ€nner som kommer gĂ„ till minnenas historia. Nu pĂ„ vĂ€g  nya Ă€ventyr. Önskar oss alla  lördag

Mot horisonten

Det finns ett ljus i horisonten som lockar oss att fÀrdas vidare.


🌿

Skriv inlĂ€ggstext 

VĂ€lkommen!

Glöm inte att boka in vĂ„ran vĂ„rkonsert den 26 mars! Vi peppar som sjutton med lĂ„tar av Laleh,  Monica Zetterlund o Bob Marley  mm. VĂ€lkommen!!!

KĂ€rlek

Blev glad nĂ€r jag passerade den hĂ€r rondellen i morse💕
KĂ€rlek till alla som har ett hjĂ€rta som dunkar i bröstet och till dem som vi minns hade det men inte lĂ€ngre finns ❀

🌿

Skriv inlĂ€ggstext 

Helgtankar

Att leva livet fullt ut innebĂ€r olika saker för olika mĂ€nniskor, men Ă„terkommande forskning visar just pĂ„ det faktum, att nĂ€r mĂ€nniskor pĂ„ sin dödsbĂ€dd summerar sitt liv Ă€r det samma sak de Ă„ngrar. 

Att de inte umgicks mer med nĂ€ra och kĂ€ra samt vĂ„gade förverkliga sina drömmar. 
Jag vÄgar pÄstÄ att jag har förmÄgan att leva till 100% utan att lÄta förmÀten. Jag försöker kÀnna smaken i det jag Àter, lyssna pÄ det som pÄgÄr, fÄgelkvitter, vindsus och vad den andre har att berÀtta i samtalet. Den hÀr veckan har verkligen bÄde kropp och sjÀl fÄtt nya minnen och upplevelser.
Inspirerande möten med vĂ€nner som  Ă€r konstnĂ€rer, trĂ€dgĂ„rdsmĂ€stare, mönsterkonstruktörer, racingförare, lĂ€kare, arbetssökande, lĂ€rare m.m
Alla med intressanta livsöden och levnadshistorier som givit samtal och gjort mig klokare och varmare i hjĂ€rtat. 
GĂ„rdagens bussfĂ€rd med goda vĂ€nnen till Waldemarsudde och den avslutande promenaden dit frĂ„n bussens Ă€ndstation, fylldes av samtal om konst, relationer, glĂ€dje och sorg. Ryssvikens strandkant var som en mĂ„lning med vassen som frusits fast i den skira isen som brutits sönder. 
UtstĂ€llningen med  Miro gav mer tankar och glĂ€dje Ă€n vad jag trott och inspirationen till att mĂ„la vĂ€cktes pĂ„ nytt. Vid NK dĂ€r spĂ„rvagnen stannade kĂ€ndes stadens puls utan stress dĂ€r lördagsflanörer som höll om varandra, skrattade och log.
En uppvisning i positiv stress som bara en inbiten stockholmare kan kÀnna, mÄhÀnda?
Att sedan Äka tunnelbana mot platsen dÀr vÀnnerna sedan 30 Är vÀntade, gav tid för att betrakta hur lika men ÀndÄ olika vi mÀnniskor Àr.
Dessutom en sightseeing genom orter jag aldrig besökt.

Eftermiddagen var som en enda lÄng, varm kram med god mat och goda viner dÀr summeringen om vad som hÀnt sedan sist för oss alla, gav skratt och tÄrar. Skelettet som anvÀnts vid undervisning fick symbolisera vÀnskapen som kommer vara till döden skiljer oss Ät.

Sent i nattens timma kom jag pĂ„ mig sjĂ€lv att le och verkligen kĂ€nna att jag Ă€lskar livet och Ă€r tacksam över de roliga, kloka och kĂ€rleksfulla mĂ€nniskor som har lĂ„tit mig bli en del av deras liv❀
MÀnniskor som lyssnar och vill bli lyssnade pÄ och som aldrig skulle förnedra, smutsa ner eller förminska mina eller nÄgon annans tankar och idéer som trams, skitsnack eller ointressant
Nu vÀntar en ny dag med nya möten och upplevelser som ger goda minnen
Önskar mig och dig en fin dagđŸŒ»

Ring sÄ spelar vi

Lyssnar pĂ„ Ring sĂ„ spelar vi och kĂ€nner lugn. Det Ă€r som ett riktigt lugnande nervpiller som vaggar in mig i en kĂ€nsla av trygghet, att allt blir bra. För de flesta av oss innebĂ€r dofter, musik och miljöer att vi hamnar i en sinnesstĂ€mning som beroende pĂ„ om minnet som kommer pĂ„ besök Ă€r positivt eller negativt. Ring sĂ„ spelar skapar just en sĂ„n kĂ€nsla, vĂ€rme, trygghet och snĂ€llhet. 

Minnen av rena lakan en lördagsmorgon dĂ€r sommarregnet knattrar mot taket ute pĂ„ Ingarö och skogsluften som strilar in i rummet ger kraft. Eller doften av nybryggt kaffe med ljuvligt god smörgĂ„s dĂ€r  pĂ„lĂ€gget bestĂ„r av Ă€gg och kaviar en vintermorgon med snöflingor som singlar ner utanför fönstret
Lugnt och skönt, eller glatt och förvÀntansfullt, men aldrig negativt eftersom dÄ sÀtter jag inte pÄ radion. DÄ har livet gjort sitt eget kanalval och hittat Spring sÄ felar vi dÀr tankarna springer maraton tills de utmattande passerar mÄllinjen och somnar. Men det Àr ok, insikten om att livet bestÄr av 50% glÀdje och 50% sorg gör mig lugn och fÄr mig att just i denna stunden lyssna pÄ Lisa Syrens behagliga röst, gissa rÀtt pÄ frÄgorna och Àta en omelett dÀr Àggen Àr en gÄva frÄn glada, fria höns. Ute Àr det grÄtt och kallt men i hjÀrtat sol och varmt.
Önskar oss alla en fin lördag

Dekadens

Skönjer en viss trend vad det gĂ€ller design av interiörer pĂ„ Stockholms barer och restauranger. Det började i Göteborg pĂ„ Hotel Pigalle, kĂ€nslan av dekadens och Moulin rouge, men Ă€ven nĂ€rvaron av Londons undre vĂ€rld pĂ„ 1800talet med Jack the ripper vĂ€ntandes runt hörnet. Och jag gillar den.                                      

Njutning

Skriv inlĂ€ggstext 

Det Àr synd om mÀnniskan

Ja, det Àr sÄ sant som August Strindberg sa. Vissa mÀnniskor mÄste Àndra om sanningen hur de beter sig mot andra för att sjÀlva stÄ ut, det Àr synd om dem.

Fredagen Àr hÀr och jag hoppas den blir fin

Godnatt

KÀnner stor tacksamhet att arbeta med det jag gör, att variationen Àr sÄ stor, ena dagen föredrag för vetgiriga lÀrare med nyfikenhet att förstÄ vad en god vÀrdegrund Àr, nÀsta dag planering för aktiviteter i ett kommande stort vÀxthus och upplevelsepark och idag en fin dag med tidigt besök pÄ partihallarna och inköp av Blommor i vackra fÀrger till glÀdje för kloka, Ärsrika mÀnniskor. DÀrefter planering för utbildning av kulturombud och hur man kan implementera deras arbete verksamheten.
Eftermiddagens trĂ€dgĂ„rdscafe med tema poesi blev vackert, vĂ€rdigt och gav kraft till fler av gĂ€sterna, Ă€ven till mig som höll i det hela. AndĂ€ktigt sĂ„g och lyssnade vi pĂ„ Lena Nymans fina tolkning av Karin Boyes dikt, med finstĂ€mt pianospel av Berndt Egerblad. 
Godnatt

Yes

Skriv inlĂ€ggstext 

đŸŒ»

Skriv inlĂ€ggstext 

Jag Àr trött

Jag Àr trött

PĂ„ elakhet, empatibrist och egoism
Trött pĂ„ osynliggörande, som nĂ€r man skickar sms eller meddelanden och ser att personen lĂ€st, men av nĂ„gon anledning inte svarar. Visst Ă€r det sĂ„ att man ibland inte har möjlighet att svara dĂ„ man kanske Ă€r uppe i nĂ„got viktigt, men efter fler timmar, dygn....Kanske det Ă€r en nackdel med tidens tand, tekniken, att vi kan betrakta skĂ„despelet vi deltar i. 

Trött pÄ dubbelspel, lögner och den otrygghet det innebÀr att aldrig fÄ kÀnna lugn i att duga som den man Àr.
Jag Ă€r trött pĂ„ avsaknaden av vĂ€nlighet, artighet och sunt förnuft, trött pĂ„ arga ord och nedlĂ„tande blickar. 
Jag vill ha relationer som bygger pÄ kÀrlek, respekt, omtanke, Àrlighet och inlevelse dÀr jag kÀnner att jag Àr utvald, prioriterad och Àlskad, som vÀn och partner. Men ocksÄ sjÀlv vÄrdar, prioriterar och visar att jag Àlskar mina vÀnner och ev partner.

Jag Ă€r trött pĂ„ nonchalans, förlöjligande och undanhĂ„llande av information. Sanningar som Ă€r lögner, hĂ„rda ord som gör mer skada en ett slag pĂ„ kĂ€ften. Trött pĂ„ mobbning dĂ€r inget man presenterar Ă€r vĂ€rt ens den minsta tummetott pĂ„ FB. Trött pĂ„ snĂ„la, exentriska mĂ€nniskor som tror sig vara förmer. Jag Ă€r trött pĂ„ att bli förminskad, lurad och förd bakom ljuset.

Jag vill andas ren och frisk luft, skratta högt och frĂ„n hjĂ€rtat, Ă€ta sill och potĂ€ter i under en björk i juni, kĂ€nna historiens vingslag under resans gĂ„ng i Sverige, ja, (jag Ă€r trött pĂ„ att resa till exotiska lĂ€nder) 
Jag vill ge och fÄ kÀrlek utan att behöva fundera över nÀr, var, hur eller om jag duger som den jag Àr. Jag vill bara leva gott sÄ lÀnge jag lever i kÀrlek, vÀnlighet och med mÄl att vara rÀdda om varandra.
Godnatt

Godnatt

Skriv inlĂ€ggstext 

MĂ„ndagsord

PĂ„ livets vĂ€g Ă€r det vissa saker du inte kan fĂ„, utan mĂ„ste förtjĂ€na 🌿
Förtroende
VĂ€nskap
KĂ€rlek
Respekt

Mod

Det krĂ€vs mod att följa sitt hjĂ€rta och vĂ€gra leva i en livslögn 


Planerar vÄrsÄdden

Skriv inlĂ€ggstext 

VĂ„rsalongen

Skriv inlĂ€ggstext 

Fredagsmys

Fredags mys med Stockholm i mitt hjĂ€rta❀

Fritt översatt


"Jag har tappat tĂ„lamodet för vissa saker i livet, 
inte pÄ grund av arrogans, utan helt enkelt för
att jag nĂ„tt en punkt i mitt liv dĂ€r jag inte vill 
slösa mer tid pÄ saker som irriterar eller sÄrar mig.
Jag har inget tĂ„lamod för cynism, eller överdriven 
kritik och krav av nĂ„got slag. 
Jag har förlorat viljan att behaga dem som inte gillar 
mig, Ă€lska dem som inte Ă€lskar mig och att le mot 
dem som inte ler tillbaka.
Jag vill inte spendera en enda minut pĂ„ dem som 
ljuger för mig eller försöker manipulera och utnyttja.
Jag har beslutat att inte leva pĂ„ lĂ„tsas lĂ€ngre, finner 
mig inte i hyckleri, oÀrlighet och billigt beröm.
Jag tolererar inte selektiva lĂ€rdom eller akademisk 
arrogans.
Jag trivs bland öppna sinnen.
Jag vill inte bidraga till populistiskt skvaller. 
Jag hatar konflikter och jĂ€mförelser. Jag tror pĂ„ en 
vĂ€rld av motsatser och det Ă€r dĂ€rför jag undviker 
mÀnniskor med rigida och oflexibla personligheter.
Jag ogillar bristen pĂ„ lojalitet och svek. Jag kommer 
inte överens med dem som stĂ€ndigt kritiserar och 
inte vet hur man ger en komplimang eller ett ord 
av uppmuntran. 
Och jag har inget tĂ„lamod lĂ€ngre för alla som inte 
förtjÀnar mitt tÄlamod. " -Meryl Streep

Lycklig:)

Skriv inlĂ€ggstext 

Lyckan vet inga grÀnser nÀr jag fÄtt möjlighet att köpa sÄ vackra Àgg frÄn hönor som fÄr leva som hönor ska!
Kan inte sluta att le:)

🌿

Skriv inlĂ€ggstext 

Godnatt

Skriv inlĂ€ggstext 

RSS 2.0