Ginkolöv på Hornsgatan



Välkomnande dörrmatta🌿



Karma

En kväll i Gamla Stan





Lördagstankar

Höststormar och två månader kvar till jul. Tänker på hur många höststormar jag varit med om, jularna är enklare att räkna. 
Minnen från omkullblåsta träd med stora rotvältor som likt enorma, svarta björnar syns på långt håll och svaga ögon. Jo, det är faktiskt så att när jag och en vän var uppe i Härjedalen och plockade hjortron var vi fullständigt övertygade om att den stora svarta skuggan, långt där borta var en björn som stod upprätt på bakbenen och iakttog oss. Skräcken grep tag i oss när vi insåg vilken tid det skulle ta för oss att "springa" i mossen.....
Efter en stund förstod vi att det var en rotvälta men var på vår vakt hela dagen.
Jularna är fyllda av minnen från kalas som får Fanny och Alexanders julafton att blekna. Mat på stora fat, julklappar i drivor, glädje, skratt och minnesrika samtal till långt på natten. Spel, glögg, julmust och Alladinasken med choklad där körsbär i likör alltid lämnas kvar i sin ensamhet. Minnen
Ett lätt vemod sprider sig i mitt hjärta, inte när det gäller höststormarna utan julen som av naturliga skäl inte ser lika dan ut som när barnen var små.
Men allt har sin tid och när jag i ögonvrån ser höstlöven virvla runt känner jag en spirande hoppfullhet om att det kommer mojna och julen blir fin, hur den nu firas.
Önskar mig och dig en fin fortsatt lördag

🌿❤️🌿



Ord



Godnatt

Vi lever i ett kontroll samhälle där allt vi gör registreras. Nej, jag är inte paranoid utan helt enkelt realist.
På Facebook dyker det upp vänförfrågningar kopplade till min adressbok, Det kan vara kollegors namn, kunder, leverantörer, ja alla som jag någon gång haft att göra med helt enkelt. 
Visst känns detobehagligt att vara så utlämnad men även om det låter konstigt har jag liksom vant mig 
Det har till och med blivit så att jag kommer på mig själv att bli irriterad eller snarare brydd, då jag efter att ha sett en person vara online som sedan inte svarar när jag ringer. 
Men herregud, jag har ju sett att hen har tagit del av mitt meddelande och ÄNDÅ väljer att inte svara. Trots att hen vet att jag SER att meddelandet är läst, svarar hen inte, vilket känns som jag är osynlig, obetydlig. Nu vet jag att den reaktionen hos de flesta kan tolkas som barnslig, ja rent av ett tecken på dålig självkänsla och det kanske ligger något i det, men.... Det är ändå jobbigt att inte känna sig viktig och prioriterad.
Nu går snart kvällen in i natt och jag ska plocka ihop för natten. Jag är trött i både kropp och själ och säger därför godnatt till alla ni människor, vart ni än befinner er. I morgon är en ny dag! 

Småfåglar:)



Selfie

Lördag

Kloka kvinnor

I alla tider har det funnits sk kloka kvinnor som haft kunskap om växter och tillredningen av dessa. I samband med det har de använt ramsor, sånger och dans för att förstärka effekten. Vi behöver inte se längre bort än till ravepartyn ofta förlagda i skogar där musiken i kombination med något preparat leder till dans i extas.
Eftersom man först vid mitten av 1800 talet kunde framställa syntetisk medicin, var naturen och dess växter den enda källan till bot. Därför är jag stolt, men även trött nu när den sista dagen i utbildningen till läkeörtpedagog eller diplomerad häxa (om någon hellre vill tolka det så) går mot sitt slut. 
Att hjälpa vid själslig värk eller lägga om ett fult sår är några av de sysslor som ingår i en klok kvinnas sysslor.

Ikväll behövs ingen humle i örngotten eller väldoftande lavendelkvistar, 
Jag kommer somna på studs 
Godnatt 

Första året klart


Så är det klart!
Efter ett år av exkursioner, botanik, fytologi, tillredning av infusioner, dekokter, teer, salvor, och en och annan smarrig ogräspaj i kombination med goda samtal och skratt, är första året avklarat!🌿

Fredagsmys



Höst tid



Betraktelser från himlen




Yes



Skördefestlördag








RSS 2.0