đŸŒș🌿đŸŒș

Sol, hav och varm gemenskap☀
Coronan svepte över oss som en lÄngsam svart skugga, som mest kan liknas med en gigantisk tsunami av rÀdsla, förtvivlan och kanske vÀrst, ovisshet. Isolerade satt vi fjÀttrade till vÄra hem och ensamheten blev vÀldigt pÄtaglig för oss alla. Lika stark Àr kÀnslan av glÀdje nÀr vi nu, om Àn lite försiktigt börjar kunna umgÄs igen.

Helgens samvaro dÀr 10 i karaktÀrerna, vÀldigt olika kvinnor under ett dygn Àtit och druckit gott, i gemensam trupp vandrat igenom skogen för att bada i havet och samtidigt pratat, pratat, pratat har varit lika vÀlgörande för mig som hönsskit Àr för uthungrade vÀxter som lÀngtat efter nÀring.
LĂ€gg till musik i skymningen och fĂ„gelkvitter i gryningen sĂ„ kanske ni förstĂ„r att bĂ„de kropp och sjĂ€l fĂ„tt sitt☀☀☀SĂ„ tacksam att livet Ă„tervĂ€nder❀ (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Tack🙏

Dagarna som gĂ„tt kan inte beskrivas annat Ă€n en stor varm pĂ„fyllnad av sjĂ€lvförtroendet och sjĂ€lvkĂ€nslan ❀
GĂ„rdagen i trĂ€dgĂ„rden dĂ€r personal kom ner frĂ„n hela huset och delade med sig av varma minnen frĂ„n vĂ„ra Ă„r tillsammans och det bjöds pĂ„ cider, fruktfat och sju sorters kakor med kaffe till . 
Dagens frukostfest med sagolik dekoration, hĂ€rlig buffĂ© och gĂ„vor i bĂ„de sĂ„ng/ord och paket. Hade jag inte vetat bĂ€ttre skulle jag tro att vi firade min 100 Ă„rsdag😊
Jag Àr övervÀldigad av all kÀrlek jag fÄtt och ni som förvÀxlar stolthet med skryt kan sluta lÀsa nu.

Efter att ha arbetat som verksamhetsansvarig trĂ€dgĂ„rdsmĂ€stare pĂ„ Haga trĂ€dgĂ„rd, FjĂ€rilshuset sa jag upp mig för att helt och hĂ„llet arbeta som egen i Krusmynta Lust och FĂ€gring som jag och Ă€lskade Ă€ngla Annika startade 1999. (Vilka roliga Ă„r vi hade tillsammans!!! )
Av olika skĂ€l skildes vĂ„ra yrkesvĂ€gar Ă„t men vĂ€nskapen var stark in i det sista🙏
Parallellt med design av olika utemiljöer, bla Mosebacketerrassen visade jag skisser för nĂ€mnden i Solna, hur en hĂ€lso/terapitrĂ€dgĂ„rd  pĂ„ Skoga omvĂ„rdnadsboende skulle kunna utformas och sedan 2002 har jag utvecklat trĂ€dgĂ„rden till den fantastiska oas det Ă€r idag.
Jag mĂ„ste förtydliga att det dĂ„, för 20 Ă„r sedan var lĂ„ngt ifrĂ„n sjĂ€lvklart att utemiljön var nĂ„got som prioriterades pĂ„ omvĂ„rdnadsboenden och jag Ă€r vĂ€ldigt stolt att vara en del av den utvecklingen, inte bara pĂ„ Skoga utan mĂ„nga andra stĂ€llen i Sverige Vet inte hur mĂ„nga föredrag jag haft under Ă„ren om utemiljöns betydelse för hĂ€lsan och hur man skapar en oas.
Hur som helst, varje torsdag har jag haft trĂ€dgĂ„rdscafe med föredrag om skiftande Ă€mnen och trots att det stundtals varit svĂ„rt att fĂ„ tiden att rĂ€cka till (dĂ„ jag haft uppdrag över hela Sverige) har torsdagarna varit heliga.

Parallellt har jag utbildat mĂ„nga, hĂ€rliga och vetgiriga  deltagare inom sĂ„vĂ€l kultur, etik som trĂ€dgĂ„rd och under Ă„ren har verksamheten  vuxit till att bli ett unikt exempel pĂ„ hur den gröna sektorn  (trĂ€dgĂ„rd) och vita (vĂ„rd och omsorg) verksamheten kan paras ihop och bli nĂ„got fantastiskt, det jag kallar Skogamodellen.
SjĂ€lvklart Ă€r ingen oumbĂ€rlig sĂ„ under mina lĂ„ngresor dĂ„ jag varit borta 3-4 mĂ„nader har mina fina, fina kollegor sköt det hela, vad skulle jag gjort utan dom? 
Allt har sin tid och nĂ€r jag nu lĂ€mnar över stafettpinnen till BĂ€sta Johanna, kĂ€nner jag mig fullstĂ€ndigt trygg att hon inte bara kommer förvalta verksamheten utan Ă€ven utveckla den med sin kunskap och med stöd av alla fantastiska kollegor pĂ„ Skoga!
Nu gĂ„r livet in i en ny fas dĂ„ inte torsdagen Ă€r lĂ„st vilket ger möjlighet till mer umgĂ€nge med barn, barnbarn, slĂ€kt och vĂ€nner❀
Och snart kommer purfĂ€rska  GLÄDJE & KULTUR i Sverige AB att erbjuda Absolut glĂ€dje i form av intressanta och roliga kurser, föredrag och workshops. HĂ„ll ögonen öppna!
Önskar er alla en kreativ och kĂ€rleksfull helg☀☀☀ (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


☀☀☀

Det börjar vĂ€nda mot nĂ„gon slags normalitet Ă€ven om det aldrig blir som förr, men annorlunda❀
Helgen pÄ Yasuragi för kropp och sjÀl,, gÄrdagen pÄ Grodhavet med fina kollegor och idag med bÀsta Sanna i KungstrÀdgÄrden med svalkande Aperol spritz
Tacksam🙏 (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

9 Ă„r sedan


(null)

🌿

(null)

RSS 2.0