Gott nytt år♥️

Nu när vi står på tröskeln till 2018 vill jag önska er alla ett fint kommande år fyllt av glädje, kreativitet, god hälsa, vänskap och naturligtvis kärlek. 
Livets stora hemlighet, allt blir bra❤️

"Nyår är en tid
att stanna vid järnvägsstationen,
att tänka var du har varit
och välja spår för 
det nya året i ditt liv. 
Må du finna lycka och 
framgång i alla dina resor!"
Okänd
(null)

🌿

There’s  a special place 
in my heart for the ones 
who were with me at my lowest 
and still loved me 
when I wasn’t very loveable

🌿

Ja, jag vill verkligen se alla växa som människor och må bra. 
Alla utom en som får leva med vad hen gjort mot andra.
Allt kommer igen så jag är rätt lugn att synden straffar sig själv. Ingen sorg, ingen bitterhet, bara Karma 
(null)


Lokaltidningen

(null)

Jag brukar inte läsa lokaltidningen så noggrant så min förvåning blir stor att kontaktannonser fortfarande existerar i dessa tider med alla dejtingsajter. 


Får genast bilder av mer eller mindre behaglig karaktär....

Ser framför mig den mulliga, trevliga 48 åriga mannen som likt Viktor Rydbergs tomte, hållandes en lykta går runt mellan hyreshusen och söker efter en mullig kvinna mellan 55-70 för mys. 


Eller hur den långa, romantiska nylonälskande (finns nylon överhuvudtaget längre, trodde bara det var polyester i dagens strumpbyxor)får in mysigheten i träffarna.


Eller vilket rollspel som de två dominanta väninnorna vill spela med mannen som har god ekonomi om det inte är sex? Tjuv och polis, leka affär eller kanske katt och råtta? Ser hur rekvisitan plockas fram med lösöron, svansar och ost.


Avslutningsvis kan jag med viss glädje konstatera att det sjuttioåriga paret som söker vänner, kille/tjej eller par för trevlig samvaro, visar att lusten har ingen ålder


Svar till ungdomlig jeanskille på 80 vårar 🙂




Waldemarsudde ♥️

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Njuter av den vackra miljön och konsten. Missa för Guds skull inte Annika Ekdahls fantastiska gobelänger, vilken fröjd, vilket hantverk!

⛄️

Rik i själen, fattig i plånboken och stinn om buken. 
Tack tomten för i år !🎄

Annandags jul🎄

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

En fin avslutning på julhelgen med teater på Dramaten och sedan ett glas  vin på Riche. När man umgås med snälla människor blir hjärtat varmt, precis som det blir kallt vid det motsatta. Är så tacksam att ondskan ligger bakom mig, behöver aldrig mer ha med onda och elaka människor att göra.
Snart kommer ett nytt år ♥️

Julotta🌿

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Kan en juldag starta bättre? Julotta i favoritkyrkan Seglora. Prästen från Scotland var varm och kärleksfull och kaffet och äggsmörgåsarna smakade extra gott till utsikten över mitt älskade Stockholm i gryningsskrud ❤️

God Jul ♥️

Jag önskar er alla en fin och kärleksfull jul i sällskap med nära och kära eller i eget sällskap, med värme, musik, god mat och dryck ♥️ God Jul (null)

🌿

Jag brukar säga att livet är 50% glädje 50 % sorg. Livet blir liksom lättare och det blir enklare att njuta och ta vara på de goda stunderna, men även stå ut när det är svårt då jag vet att det finns en annan sida på myntet. Är glad att Buddha delar mina tankar😊🌿 (null)


Provsmakning av öl ⛄️

(null)

♥️

(null)

🌿

"There are two basic motivating forces: fear and love. When we are afraid, we pull back from life. When we are in love, we open to all that life has to offer with passion, excitement, and acceptance. 
We need to learn to love ourselves first, in all our glory and our imperfections. If we cannot love ourselves, we cannot fully open to our ability to love others or our potential to create. Evolution and all hopes for a better world rest in the fearlessness and open-hearted vision of people who embrace life." ~ John Lennon

Pharmarium, favoritbaren🌿

(null)

(null)

(null)

(null)

Nymåne

Så har jag då eldat upp det som skavt i själen 2017 och bett moder jord om kraft inför 2018 ♥️ (null)


(null)


(null)



Söndag♥️

Den årliga prpparkaksutställningen (null)

 på Arkitekturmuseet 🎄

Leva livet ❤️

(null)

Igår träffade jag mina kära kollegor från tiden när vi jobbade på Maria ungdom, kvällen var som alltid fantastisk och vi insåg att vi aldrig vill vara utan varandra, hur gamla vi än blir. Vad vi även konstaterade var att det finns så mycket roliga saker kvar att göra i livet, bara man tar emot gåvan.
Ta bara söndagen som exempel, eldfester medmusik på Djurgården, julmarknader, blues på ångbåt med utsikt över den vackra skärgården i vinterskrud, intressanta samtal med både gråt och skratt med familj och vänner. Grillning på kolonin med trevliga kolonister som brinner för odling och det gröna i livet. 
Planering inför 2018 med upplevelser, konst, hantverk (har fått tillgång till ateljé som det ser ut) och resor till ställen långt bort och nära. 
Börjar visserligen bli rätt trött på att resa och vara borta för länge då jag ju blir farmorsnart och vill följa med på det äventyret som en närvarande sådan och det kan ingen resa i världen slå! Kanske det dock blir en äventyrlig resa nästa vinter, men då vore det så kul att resa med familjen, mina barn.
Vi får se, det är bara att jobba på 🌺
Men tillbaks till söndagen, först en god frukost sedan pepparkaksbak och grillning, för att avsluta med eldfest på Djurgården.
Älskar livet och är tacksam att att få dela det med dem jag älskar, barn, släkt och vänner och kärleken som alla är värda att få uppleva.
Viktigast är dock det att ♥️förstår att ett helt liv förflutit för oss båda innan vi träffats med allt vad det innebär, barn, vänner m.m och att återstoden av livet självklart delas mellan dem.
Annars blir ju relationen ingenting annat än ett instängt fängelse där man ser varandra som ägodelar eller slavar utan rätt till eget liv.

Önskar oss alla en fin söndag med goda samtal och många skratt
♥️

Julbord på tyrol i trevligt sällskap♥️

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Livet❤️

(null)

Åren går och det sker förändringar hela tiden. Fick en liten tår i ögat då jag genom fb blev påmind om just detta avsked och funderade om jag såg ett värde i att delades igen.

Och ja, för det är precis det som är en del av livet, upplevelser, möten och avsked. Glädjen att ha fått minnen och erfarenheter på gott och ont ger ju mig verktyg att skapa det liv som jag vill ha och då ingår ju även lärdomar som jag inte skulle fått om jag inte vågat försöka. När jag tittar närmare ser jag även att tre av mina kära vänner som reagerat över inlägget numer är änglar, bara tre år senare och det ger mig än mer motivation att följa citatet 

" bättre att ångra något man gjort än det man aldrig gjorde"

Och ja, det blir trädgårdsupplevelser, odling, konstutställningar, resor, goda möten, kärlek och förhoppningsvis höns även 2018 om jag får bestämma och det kan jag ju, det är mitt liv.


Önskar oss alla en kärleksfull och meningsfull fortsättning på våra liv, vad vi än väljer att göra med det ❤️


Avsked är alltid mer eller mindre smärtsamma. Oftast förknippar vi det med en levande varelse, en människa eller ett djur, men även andra saker tar vi farväl ifrån. 

Det kan vara ett arbete, en semesterort eller en bostad.


Skrivet 2014-12-15 på Facebook 

I dag har jag varit på gården för sista gången. I veckor, ja månader har vi tillbringat helgerna till att städa och ta bort möbler genom att sälja, skänka och åka till soptippen. Det sista alternativet är det jag gillar minst, eftersom jag är mot den konsumtionshysteri som mer och mer präglar vår vardag. Konsumera mera så blir du lycklig! Vilket skitsnack rent ut sagt.

Då vi köpte gården möblerad har det inneburit ett hårt arbete att flytta möblerna  eftersom de nya ägarna inte varit intresserade av samma koncept.

Hårt slit, tunga lyft, Ajax, grön såpa, trasor, svarta soppåsar i mängd och flyttkartonger, ja ni känner säkert igen det.

Skillnaden mot tidigare flyttar är att det varit 2000 kvm att skiljas ifrån, 2000 kvm glädje, kärlek, skratt, blod, svett och tårar. 

300 glasrutor att putsa....


Sedan avskedet

Hej då huset, hej då hönshuset, hej då konstgalleriet, hej då konferensen eller (Pärlplatterummet som varit arbetsnamnet) hej då stallet, hej då ladan, hej då matkällaren, hej då poolen, hej då alla blommor, hej då hagar och sädesfält, hej då lilla bäcken.

Hej då drömmar, hej då visioner, hej då stunder av glädje men också stor sorg. Kommer alltid förknippa huggkubbar med smärta och sorg som sliter hjärtat ur kroppen.

Hej då alla vackra regnbågar över ladan, hjortarnas bröl i gryningen, trevliga grannar och innerliga samtal i natten.

Hej då Vrian, hej då Västerås!


Avsked, sorg men också en insikt om att nu vänder jag blad, släpper det förgångna och öppnar händerna för framtiden!

Ullafriberg.blogg.se


Bättre lyss till den sträng som brast än aldrig spänna en båge

Verner von Heidenstam

Julmarknad⛄️

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Nu startar det, som man sår får man skörda

(null)

Tisdag🌺

Härlig tisdag med arbete och nöje. Så många gånger jag lyssnat till blues i gamla stan och nu äter jag wienerschnitzel på Sankta Clara för första gången. I morgon är det Lucia♥️ (null)

(null)

(null)

(null)

♥️

Så genuint lycklig över att vi men framförallt de kommande generationerna, förhoppningsvis kan se fram mot relationer genomsyrade av respekt, jämlikhet, avsaknad av sexism och andra goda värden som ger en innerlig, generös, orädd och vad som är allra viktigast, äkta kärlek. 
Likt en enorm varböld som brustit kommer det bara bli bättre för nu finns ingen återvändo, det kommer aldrig bli som förr, i positiv bemärkelse!
Tack METOO (null)

Julbord♥️

Var på Djurgårdsbrunns värdshus med en fin vän och åt julbord, årets tredje.
Jag vet stt det finns de som inte gillar julbord och som liksom drar allt över en kam och det förstår jag inte riktigt.
Gårdagens julbord var inte det bästa jag ätit, Ulriksdals var betydligt bättre i såväl utbud som kvalitet.
Men igår valde jag att bara äta fisk, sill och lax på olika sätt och där fanns den väldigt goda sotade laxen. Med restaurangens hemmagjorda pepparrotssnaps blev det smak (null)

kompositioner som var väldigt goda. Att avsluta med en promenad längst djurgårdskanalen i det vita vinterlandskapet med det goda samtalet i fokus gjorde kvällen fin. (null)

Idag är en ny dag med nya upplevelser
Livet är gott❤️❤️❤️

Söndag♥️

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

En fin lördag

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

🌿

(null)

Fredag

En ny dag och fredag dessutom. På agendan står läkarbesök, tandläkarbesök men även julfest i skärgården och umgänge med förhoppningsvis intressanta människor. 
Jag väljer med flit att skriva intressanta för det är just personligheten som jag är intresserad av. Har aldrig ( trot eller ej) varit intresserad av att lära känna någon pga av dess utseende utan tvärtemot, faktiskt inte memorerat det yttre. 
Sen måste självklart skalet attrahera mig om det ska bli en kärlekshistoria, (jag är ju seende till skillnad från en blind människa och dom kan ju också bli kära ) men då kan hjärtat dunka för såväl en groda som en prins för som det japanska citatet säger
"Hos den man älskar blir koppar ärren
Skrattgropar"
Så nog har jag blivit kär i människor som sett ut som alltifrån grekiska gudar och gudinnor till bergatroll och häxor. 
Det viktigaste är att när kärlekssmittan drabbar en, se till att man bara smittas av de goda egenskaperna och inte blir en ond människa själv bara för att man  hade oturen att träffa en ulv i som var väl förklädd i 

fårakläder.
Önskar er en fin dag ❤️
(null)

Finlands självständighetsdag🇫🇮

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

🌺

"Vår djupaste rädsla är inte att vi är otillräckliga
Vår djupaste rädsla är att vi är omåttligt kraftfulla.
Det är vårt ljus, inte vårt mörker
som skrämmer oss mest.

Vi frågar oss själva
hur skulle jag kunna vara genial,
underbar, begåvad, fantastisk?
Men, varför skulle inte Du vara det?
Du är ett Guds barn.
Att Du låtsas vara liten hjälper inte världen.

Det finns inget upplyst i att krympa
för att andra människor
inte skall känna sig osäkra i Din närhet.

Vi är alla avsedda att lysa
som barn gör.
Vi föddes för att manifestera
Guds härlighet
som är inom oss.
Det finns inte bara i några av oss.
Det finns i var och en!

Och då vi låter vårt eget ljus lysa,
ger vi omedvetet andra människor
tillåtelse att göra samma sak.
När vi är befriade från vår egen rädsla,
berfriar vår närvaro automatiskt andra!"

/ Marianne Williamson - N.Mandelas installationstal (null)

🌺

(null)
Kul att jackan  jag designade och sydde till Jerry fortfarande hänger med ♥️

🌿

(null)


🌿

(null)

💕

(null)

Kärlek

I äkta kärlek, när två kroppar möts blir det en reaktion som är otrolig. Ny visar även forskningen att skillnaden på ren sexualitet där sexakten jämställs med parning, med inslag av leksaker, redskap, verktyg och porrfilmer tvärtom, skapar distans i en relation.
( vilket i sig inte kom som en överraskning, allt som är konstgjort och konstruerat är ju faktiskt oäkta)
 
Känslan av att höra ihop, att dela måbrahormonet oxytocin, minimeras ju längre bort från en naturlig kärleksakt man kommer.
Det viktigaste menar forskarna, är att beröra varandra mjukt, se in i varandras ögon, uppmärksamma varandras behov och lyssna på varandras hjärtslag och avslutningsvis även fortsätta att smeka varandra efter orgasm, för att bekräfta tillhörighet. 
Först då uppstår band i såväl kropp som själ, band som binder två människor ihop såväl i kropp som själ
Inget av det vackra kan växa och blomma av hårda beröringar som slag med handflatan på skinkorna i kombination med förnedrande ord. Beteenden som är skapade ur porrfilmernas torftiga beskrivning av sexualitet.
Tänker på Gustav Frödings dikt om längtan efter kärlek
"Jag köpte min kärlek för pengar, för mig var ej annan att få"
Nej, det är synd om människan som Strindberg sa. Men en sak är säker, den som upplevt äkta kärlek glömmer aldrig känslan av total sammansmältning
Godnatt alla människobarn ✨ (null)




Söndagskväll

(null)

Så var helgen slut och den har verkligen gett kraft. Promenader, fest, dans, invigningar och diskussioner så intressanta och inspirerande att det bara bubblar i munnen. Det är så häftigt med allt vi lär oss varje dag, om konst, mat, musik, motorer ( jo då, väldigt spännande att prata med en som verkligen kan förklara hur en formel 1 bil fungerar) djur och en massa annat.
Efter gårdagens jullbord var jag rätt mätt men stt avsluta söndagen med en råbiff i Barcelona babes sällskap gav mättnad även på annat sätt. Vilka häftiga samtal om framtida resor till Barcelonas myllrande och kulturstinna stad, härligt att se fram mot!
Fullmånen lyser in genom fönstret och  jag känner hur underbart det är att leva med fina, varma och ärliga människor omkring mig! 
Godnatt🌞

1a advent ♥️

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

♥️

Julhandeln spås nå köprekord samtidigt som det psykiska armodet aldrig varit större. Njut av umgänget med familj, släkt och vänner, det kostar ingenting, ger kraft till själen, minskar ensamheten och skapar minnen ♥️♥️♥️ (null)


♥️

(null)

Julbord på Ulriksdals värdshus♥️

(null)

(null)

Julfest

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

RSS 2.0