Så är det

If you hurt my children, I can make death look like an accident...

Tankar i kön till bilprovningen

Man slutar aldrig att förvånas över människans natur, ibland är saker som sker långt utöver fantasins gräns. När människor visar en sida av sig själv som är svartare, lömskare och mer förljugen än vad som en vanlig själ kan föreställa sig är det lätt att tappa tron på mänskligheten....

Helgen som varit❤

Sol, värme, fest, odling, Viriditas och kärleksfulla möten med barn, släkt och vänner, men även tid för eftertanke och framtidsplaner om vilka frön som ska sås i livets mylla 🌺 
Helgen som gått innehöll verkligen det som gör livet värt att leva. Tack livet❤

Livet är gott❤

Skriv inläggstext 

🌺

Skriv inläggstext 

godmorgon

Solen skiner utanför fönstret och fåglarna kvittrar. Det är nu som skomakaren tar semester och kanske får gå barfota i gräset, utan skor. Kommer att tänka på hur det känns att gå utan skor och det slår mig att jag gör det alldeles för sällan. 

Det finns säkert orsaker som tid, plats och väder, men det är ett faktum. Ska alldeles strax sätta mig på min lilla trapp med en kopp kaffe, barfota och njuta av morgonsolen i favoritmånaden maj.
Livet pågår och jag är fortfarande med ❤

trädgårdscafe

Vilken fest på torsdagens trädgårdscafe då Lennart Ohlsen berättade om Taj Mahal🌿❤🌿

tisdag

Ännu mer Hildegard🌿

Intensiva dagar i Bingen

Det är roliga men intensiva dagar här i Bingen. Eftersom jag bara varit på genomfärd i Tyskland tidigare slår det mig hur vacker miljön och naturen är här! Promenader i bokskogar och pittoreska städer med caféer i gränderna ger verkligen glädje. Nu ligger jag på hotellet och väntar att gå ner till frukosten för att sedan åka båt på Rhen. En ny dag väntar🌿

Hildegard von Bingen

Vaknar på morgonen efter en natt fylld av drömmar, kanske Hildegards visioner påverkat mitt sinne. Vilken stark, klok, synsk och faktiskt fullständigt ohämmat kreativ konstnär denna abbedissa var redan för tusen år sedan. Hade hon fötts ett par hundra år senare hade hon definitivt blivit bränd på bål.

.

Skriv inläggstext 

Sakta vi gå genom stan

Trots det schizofrena vädret där blöta snödroppar föll på de vårlängtande människorna i staden, gav kvällen glädje och kraft. Samtal med en klok, nära vän gav perspektiv på tillvaron och när vi vandrade Drottninggatan fram blev det många skratt och igenkännande nickningar. 

Att återkomma till vadlivskvalitet är kanske är tjatigt, men tisdagskvällen var ett väldigt bra exempel på vad som gör livet värt att leva.

Godmorgon🌿

Vilken härlig start på arbetsdagen! Dom är sååå duktiga, vallhundarna som håller ordning på kungens får❤

Måndag🌺

Efter en helg med sol och värme kryper sig kylan in igen.

Det är väl det man kallar aprilväder men nu är vi i maj! 
Utanför fönstret har ekens knoppar börjat spricka och jag ser fram mot att följa deras utveckling, lite som att få följa ett barns utveckling. En sak somn oroar mig är de träd som börjat blomma i det varma vädret. Om det blir blir nattfrost fryser blommorna bort och de pollinerande insekterna också vilket leder till katastrof. Inga bär eller  frukter!
Tittar på SMHI och ser att temperaturen går upp till 4 grader idag....
Nä, nu får jag göra kaffe och förbereda mig för en ny dag🌿
Livet är gott oavsett väder🌺

Bröllop❤

Fem minuter som var magiska.
En väldigt speciell känsla att vara med när det första av mina underbara barn gifter sig, jag är stolt, tacksam och varm i hjärtat❤
Lycka till Anna Friberg och Lukas Geary ni är fantastiska! ❤❤❤

6 maj en dag att minnas❤

Lördagsmorgonen känns varm och förväntansfull. När jag tittar på fingrarna som skriver är det ett par arbetande händer jag ser. Korta naglar, sprickor, valkar i händerna och trots dusch efter arbetsdagens slut, sorgkanter under naglarna. 

Men det är fel ord, det borde vara glädjekanter för det är en följd av arbete, visserligen hårt, men glädjerikt arbete med jord och växter.
Det heter att man kan inte lära gamla hundar att sitta och det stämmer nog bra utifrån gammeltiken jag är.
När jag planterar och rensar är jag ibland duktig och sätter (åtminstone till en början) på mig handskar, men det känns på något sätt som det blir ett avstånd mellan mig och jorden så de tas av.  
Liknelsen att älska med kondom kan vara en smula ekivok men närheten blir större. Kanske det är därför jag använder handskar oftare när jag är hos kunder än när jag är i min egen täppa?
Hur som helst inser jag att det är nagelborste och manikyr som gäller för idag är det bröllop!
Känner både stolthet och förundran över att vara mamma till ett vuxet barn som gifter sig. 
Tiden går och vi med den, lördagen idag blir till ett minne redan i morgon och så länge det finns kärlek är livet värt att levas.
Önskar mig och dig en fin lördag


Djurgårdsjobb

Vissa dagar är utsikten från arbetet mer lustfyllt än andra dagar🌻

Kvällsord

Jorden kan du inte göra om. 
Stilla din häftiga själ. 
Endast en sak kan du göra, en annan människa väl. 
Men detta är redan så mycket, att själva stjärnorna ler. 
En hungrande människa mindre betyder en broder mer.

Stig Dagerman                  



Vår❤

Skriv inläggstext 

Skriv inläggstext 

RSS 2.0