🌿

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Varje ny dag lĂ€r jag mig nĂ„got nytt och de senaste dagarna har jag lĂ€rt mig mer om Sveriges geografi och hur livet ter sig olika för oss alla beroende pĂ„ var vi har vĂ„ra rötter.

För ca 20 Ă„r sedan tog jag jĂ€garexamen för sĂ„vĂ€l högvilt som smĂ„vilt och jag vĂ„gar skryta med att jag var en hyfsad skytt Ă€ven innan, dĂ„ pappa hade bĂ„de salongsgevĂ€r och vanliga luftgevĂ€r som vi sköt med pĂ„ landet.    Eftersom det Ă€r preskriberat vid det hĂ€r laget, kan jag berĂ€tta att jag inte hade börjat skolan dĂ„ jag för första gĂ„ngen höll i en bössa. 
Nu blev det sĂ„ att jag efter examen inte skjutit nĂ„got djur, dĂ„ det gick upp för mig att jag inte kan döda ett levande vĂ€sen. (Jo, förresten myggor, bromsar och annat otyg, sĂ„ jag Ă€r nog en riktig hycklare eftersom jag faktiskt Ă€ter kött, om Ă€n mindre och mindre).
DĂ€rför har de senaste dagarna gett mig större inblick i hur det gĂ„r till nĂ€r mĂ€nniskor som fĂ„tt jakten i bröstmjölken planerar.
Frukost och iordningsfixande av kaffe i termos med tillhörande korv att grilla. Varma klĂ€der och diskussion om vĂ€dret " Hmmm, skare... det Ă€r inte bra för hundarna...," Sen ivĂ€g för att tĂ„lmodigt vĂ€nta in rĂ€tt ögonblick, rĂ€tt skott för att inte vĂ„daskjuta. PĂ„ eftermiddagen, innan det skymmer kommer de hem, frusna, utan byte men med glĂ€dje i blicken och rimfrost i mustaschen. 
Efter middagen Ă„ker sĂ€llskapsspelet om Sverige fram och det blir sĂ„ uppenbart att som Stockholmare Ă€r geografi inte min starka sida. 
Vi somnar ovaggade efter spel sent pĂ„ natten och pĂ„ vĂ„r fĂ€rd hem mot staden vĂ€ljer vi smĂ„ vĂ€gar som bĂ€r pĂ„ hemligheter, som ryska fĂ„nglĂ€ger, bruk och trolldom.
Summering efter dessa dagar:
Hela livet Ă€r en skola och Sverige Ă€r fantastiskt 🌿

Jerry🙏💕

KÀnner mig rörd och stolt att Jerry bÀr en av jackorna jag designat och pimpat i dokumentÀren om honom.( MÄnga strass stenar bidde det....)

Minns nĂ€r jag lyssnade av mobilen och hörde "Tjena Ulla, jag ska köra min sista turnĂ© och undrar om du vill göra en juste jacka, för dina tidigare har ju varit balla och hĂ„ller i evighet, ring om du har lust sĂ„ snackar vi vidare"♄SĂ„ synd att han dog alldeles för tidigt, men Ă„ andra sidan Ă€r det rock n roll i himlen nu♄ (null)


(null)


đŸŒżâ€ïžđŸŒż

Att fĂ€rdas genom ett fullstĂ€ndigt folktomt Stockholm i med julottan i Seglora kyrka som mĂ„l Ă€r vĂ€ldigt speciellt. Äggmackorna med kaffe till utsikten över staden gör att dagen börjar magiskt🎄KĂ€nner stor tacksamhet att fĂ„ vara en del av det ❀ (null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


Önskar er alla en riktigt fin, glĂ€djerik och kĂ€rleksfull jul♄Var rĂ€dda om varandra♄

(null)

Klar🌿🌿🌿đŸ’ȘđŸŒđŸ’ȘđŸŒđŸ’ȘđŸŒđŸŒżđŸŒżđŸŒż

🌿Efter nĂ„gra Ă„r av studier om de vilda örternas helande kraft och magi Ă€r jag stolt och glad. För tvĂ„ Ă„r sedan blev jag fĂ€rdig lĂ€keörtspedagog och idag efter ytterligare ett Ă„r, lĂ€keörtterapeut 🌿Efter att i mĂ„nga Ă„r haft kurser och föredrag om de odlade, tama vĂ€xterna, öppnar jag nu Ă€ven dörrarna för att ha kurser, föredrag och vandringar om de vilda örterna🌿Varmt vĂ€lkomna att möta 2019 tillsammans med mig🌿 (null)

(null)

(null)

En fin helg med julmarknad i NynĂ€shamn och DrottningholmđŸŒżđŸ”„â™„ïž

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Provsmakning🌿

(null)

Julbord🌿đŸŒș🌿

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

🌿

Att resa runt i Sverige och hĂ„lla kurser och föredrag Ă€r en del av mitt arbete som alltid ger sĂ„ mycket tillbaks. Jag kĂ€nner stor respekt för kursdeltagarna som varje dag  arbetar med skötsel, planteringar och annat osvsett vĂ€derlag. HĂ€r stĂ€mmer verkligen meningen"det finns inget dĂ„ligt vĂ€der bara dĂ„liga klĂ€der". NĂ€r jag sent i gĂ„r kvĂ€ll kom hem, efter tvĂ„ intensiva dagar i Hultsfred, var jag trött, nöjd och Ă€ven pĂ„fylld av den entusiasm och glĂ€dje som deltagarna visat.

Ler nĂ€r jag tĂ€nker pĂ„ den sista konversationen vid dagens slut, dĂ„ arbetsledaren ropade ut "Hörni, glöm inte bort att lĂ€mna storlekarna sĂ„ jag kan bestĂ€lla understĂ€ll inför vintern!" Älskar verkligheten och riktiga mĂ€nniskor!🌿 (null)


🌿

Vad passar bĂ€ttre att starta dagen i Hultsfred Ă€n med en frukostbuffĂ© i baren dĂ€r scenen stĂ„r laddad och klar😊🌿 (null)


(null)


(null)


(null)


Björn Skifs avslutningsshow pÄ Globen, sÄ hÀftigt!

(null)

(null)

(null)

RSS 2.0