🌿

(null)

đŸŒżâ™„ïžđŸŒż

Det Ă€r tydligt att jag i det rĂ„dande lĂ€get har tvĂ„ val dĂ„ de flesta uppdrag Ă€r instĂ€llda eller flyttade till i höst. AnvĂ€nda tiden till att vara kreativ och planera inför kommande dagar dĂ„ livet gĂ„r tillbaks till det normala, för det kommer det göra (Ă€ven om det aldrig blir sig likt dĂ„ allt vi Ă€r med om formar oss. 
Eller se tiden som en lÄng meditation dÀr jag riktar fokus Ät personlig utveckling men en annan takt i stegen.
Det blir nog en blandning med fokus pĂ„ odling, insamling av örter, mĂ„leri och skrivande. Men Ă€ven kontakt med Ă€lskade barn, barnbarn och vĂ€nner via FaceTime eller annat ❀
SÄ idag blir det frösÄdd och plantering, nÀsselsoppa, grillning och vem vet, kanske dragspelet som sedan lÀnge sover sin törnrosasömn i förrÄdet Äker fram.
Det Ă€r pĂ„ tiden att jag börjar öva om jag ska kunna spela en trudelutt till midsommarđŸŒș
Nu Ă€r det ring sĂ„ spelar vi som vĂ€ntar med en god kopp kaffe.🌿
(null)

Tar pulsen och Ă€r tacksam för att den fortfarande slĂ„râ€ïžĂ–nskar er en fin dag hur ni Ă€n tillbringar den🌿

🌿

Vilken lycka och glÀdje att fÄ plantera penseer med denna underbara 103 Äriga dam idag. SÄ hÀrligt att efter en kopp vÀlförtjÀnt kaffe, se henne glad vandra ivÀg med kvistar frÄn det beskurna ÀppeltrÀdet i korgen pÄ rollatorn, leende konstaterandes " Det finns nog inget vackrare Àn Àppelblom" (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

🌿

(null)
GÄr igenom flyttkartonger som jag hÀmtat efter att ha tömt förrÄd och börjat rensning/reningsprocessen.
Jag har nog anvÀnt alla tekniker i mitt skapande, blyerts, akvarell, akryl, olja, det skrivna ordet, teater, vÀxter, musik och som jag nÀstan glömt bort, vÀvning och broderi. Ler lite dÄ jag hittar dörrskylten som jag broderade nÀr jag vÀntade Àlskade dottern för 32 Är sedan. LÀngtan till havet lyser igenom skapelsen av garn, pÀrlor och strass som blivit över efter nÄgra extravaganta scenklÀder jag designat och sytt. Ja herregud, har fortfarande paljetter och hÀrliga tyger kvar sedan dess. Ser med spÀnning vad som vÀntar i kommande kartongöppningar!

Klar och tydlig information. Tack!

(null)

🌿

(null)

🌿

(null)

đŸŒżâ™„ïžđŸŒż

Det blev kaffe och Ă€ggsmörgĂ„s idag igen. NĂ€rvaron av mina Ă€lskade familjemedlemmar var stark och jag kĂ€nde ett lugn som ett besök pĂ„ SkogskyrkogĂ„rden alltid ger. KĂ€nner dock ett stĂ€nk av melankoli dĂ„ jag ser alla gravar som ser sĂ„ bortglömda och ensamma ut att tanken pĂ„ att sĂ„ smĂ„ningom kremeras och strös i minneslund kĂ€nns befriande. SjĂ€lvklart Ă€r det utifrĂ„n mina tankar, mĂ„nga vill ju ha en grav att gĂ„ till. VĂ€nnen Jannes verktyg har blivit sĂ„dĂ€r chict bruna av rost och jag Ă€r sĂ€ker pĂ„ att han mekar för fullt i himlen. 
Nu ivÀg med grenar och kvistar som Àven de ska till sin sista vila kompostering, dÀr orden "Av jord Àr du kommen, jord skall du Äter varda" verkligen stÀmmer.
đŸŒżâ€ïžđŸŒż (null)

(null)

(null)

🌿

PĂ„ vĂ€g hem efter tvĂ„ intensiva men givande dagar med 20 vetgiriga kursdeltagare som fick lĂ€ra sig mer om vĂ€xtkĂ€nnedom och beskĂ€rning. 
Eftersom det blir 100% frÄn morgon till kvÀll passade jag pÄ att fylla pÄ med god mat inför förberedelsens inför idag, dag 2.
DÄ det Àr personer som arbetar med skötsel blev det intressanta diskussioner.
Har Ă€ven kĂ€nt ett vemod i hjĂ€rtat dĂ„ det idag Ă€r ett Ă„r sedan Lena dog❀Hon Ă€r med i allt som sker och jag försöker leva Ă€ven för henne🙏 (null)

(null)

(null)

(null)


(null)

(null)

🌿

Ligger pÄ hotellrummet och tittar pÄ tv. Eftersom jag inte har tv brukar jag tycka att det Àr som att gÄ pÄ bio, men ikvÀll vete fan.
Zappar igenom kanalerna och det en knĂ€ppa programmet avlöser det andra. Kanal 11 fokuserar pĂ„ mĂ€nniskor som lider av svĂ„r övervikt och dĂ€r spĂ€nningen Ă€r stor om David ska lyckas gĂ„ ner 23 kg av de 360 han vĂ€ger för att fĂ„ operera sig.  
PĂ„ kanal 3 fĂ„r man följa Norrmalmspolisens arbete  och pĂ„ gamla goda kanal 1 pratar de om att byta kattlĂ„dan ger sambopoĂ€ng. Nej antingen finslipar jag pĂ„ morgondagens utbildning eller ocksĂ„ tittar jag pĂ„ Algarve cup fottbolldcup för kvinnor i kanal 8 
Sov gott alla mĂ€nniskobarn❀

🌿

(null)

đŸŽŒđŸ‘đŸŽŒ

(null)

Vasaloppet👏

(null)
Tittar pÄ Vasaloppets start och minns...
Den första söndagen i mars dukades det upp frukost pÄ det bruna teakbordet i vardagsrummet och oavsett hur nattens sömn sett ut satt vi dÀr, allihop.
Kaffe, te, choklad, smörgĂ„s med ost, leverpastej eller prickig korv. Ibland ostfralla som man doppade i chokladen sĂ„ smöret smĂ€lte bort och brödet blev sĂ„ dĂ€r hĂ€rligt, geggigt. Traditionen fortsatte Ă€ven nĂ€r jag flyttat hemifrĂ„n, varje Ă„r satt vi dĂ€r och jag minns mammas enorma stolthet dĂ„ hennes tandlĂ€kare Assars söner Anders och Örjan 1988 gick i mĂ„l samtidigt. Har för mig att det blev diskussioner om det skulle godkĂ€nnas eller inte, men det blev ok.
Efter Assar slutat övertog Rita hans praktik och dĂ€r gick vi under en period hela familjen. Till mammas stora glĂ€dje hedrades bröderna med att vi gav tvĂ„ av ankorna vi skaffade i Ursvik brödernas namn, men det Ă€r en annan historia🌿
Önskar er en fin dag
RSS 2.0