🌿

(null)

(null)

(null)

Idag påskafton som firas på landsbygden bland höns och bondgårdar🌿så igår blev det lunch med mina älskade barn och barnbarn❤️så många skratt och så mycket glädje, och god mat så klart!
Är så lycklig att ha dem i mitt liv och få umgås så ofta som vi gör❤️lycka 🌿

Nu far farmor och Vida till Blåkulla🌿❤️🌿

(null)

🌿

Precis sett pjäsen "Besök av en gammal dam" med en magnifik Marie Göransson i rollen! Efteråt en stilla Stund i foajén. Livet är inte helt enkelt att förstå alla gånger men känner stor tacksamhet att få vara med en stund till 🌿 (null)


🌿

(null)

(null)

(null)

Det är sorgligt när människor dör och särskilt ledsamt är det när det är justa såna.
Jerry var en sån människa som dessutom brann för det han gjorde. Eftersom jag fick äran att designa en hel del av hans jackor genom åren fick jag även se hans ödmjuka sida på nära håll. Oavsett om det var broderade motorcyklar med tusentals pärlor, stora spindelnät eller som sista jackan glittriga eldslågor inspirerade av de flames som är lackade på amerikanare och hojar, var allt "ballt och jäkligt juste"
Som huvudstakille hade vi planerat in att han skulle komma och snacka om sitt liv för Solnapensionärer på trädgårdscafet jag håller varje torsdag, nu blev det inte så. Så blev det genast lite tråkigare här på jorden men desto mer rock i himlen.
Tack Jerry♥️

🌿🌿🌿

Då var det dags för nya kunskaper igen, så intressant, kul och emellanåt svårt med mycket fysiologi och örters påverkan på våra organ, men så är det ju med all kunskap🌿 (null)

En dag på mässan där jag både höll föredrag och träffade nära och kära! 🌺🌺🌺

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Varmt välkommen 🌿

(null)

🌿

Tänkte först inte kommentera kring Benny Fredrikssons död, men efter några utbytta tankar som vi i Södra Latingänget haft kring vår klasskamrat ändrade jag mig, för oavsett hur han var som chef kan man aldrig ta ifrån honom den stora kärleken till Teatern. På estetiska linjen var vi alla engagerade gymnasieelever som brann för den konstform vi valt, Lotta jag och Benny var några av dem som valt teater, andra konst, fotografi eller musik. 
Det kokade i lokalerna av skapande och de "vanliga" ämnena kom i skymundan. Vi sov över i skolan, tillbringade helgerna med repetitioner och allt kretsade kring teatern. Benny brann i iver att komma in på scenskolan och vi skrattade gott åt hans skorrande rrrr... som följd av att han läste för Ernst Hugo Järegård.
Det var nog aldrig någon som tvivlade på att han skulle ånga fram i teatervärlden och även om vi bara råkade på varandra slumpmässigt under åren, hade han alltid ett leende på läpparna och hälsade glatt.
När döden döden kommer oväntat är det lätt att rannsaka sig och i synnerhet när det gäller självmord, har själv drabbats två gånger i familjen. 
Alla analyserar sina handlingar och vilka tankar som troligen ockuperat hjärnan hos den som inte ser någon annan utväg än att dö, får vi aldrig veta. 
Barbro Rydén, delar det du skrev, tycker det är talande, hoppas det är ok

"Sorgligt är det hur som helst. Känner inte alls till hur han var i chefsskapet. Minns bara den unga ambitiösa killen som skulle bli stor skådis till varje pris
💕

Islandshästen Gnägg, Gnägg🌿

(null)

Mot ljuset🌿

Mot ljuset och framtiden☀️ Jag har hela livet betraktat och även beskrivit mig själv som en arbetshäst, en Nordsvensk märr eller ett Ardennersto. När livet av olika skäl varit svårt eller smärtsamt har jag liksom andra ston stretat framåt, med nedböjt huvud och alla själsliga muskler hårt spända satt den ena hoven före den andra, framåt, sakta men säkert.
Ibland har det varit som att vandra i snöstorm med isande vindar i snödjup som når upp till manken, ibland i hetta och törst, framåt, ett steg i taget.
Alla har vi vårt bagage med och ibland blir jag trött och hålögd när jag läser människors självutlämnande texter från barndomen och framåt. På ett plan förstår jag till fullo, det terapeutiska behovet av själslig läkning, längtan efter uppmärksamhet och bekräftelse eller  kanske störst av allt, längtan efter upprättelse och förståelse för att vi blivit de vi är, på gott och ont. 
Tänker samtidigt på alla underbara berättelser jag tagit del av genom litteraturens värld och nu, med dagens teknik, alla generösa texter, både sorgliga och roliga som någon tagit sig modet att dela med oss andra.
Jag slåss även själv med mina tankar på vad som är skälet att jag snart filat färdigt på smärtsamma men även glädjerika texter om min släkt och familjs öden. Kanske är det mina vänner som med omtanke "tjatat" färdigt, kanske även jag längtar efter lugn, eller kanske det helt enkelt är så simpelt att nu är det dags att damma av den gamla märren och vandra mot nya vägar. 
Tittar på mig själv i spegeln och framför mig ser jag en åldrande islandshäst, manen är yvigt grå, ögon som både är sorgsna men glittrar då det spritter till i hjärtat och det ska gudarna veta att det gör.
Känner sån enorm glädje och tacksamhet över mina älskade barn, Vida barnbarnet, älskade vänner och kärleken som jag är övertygad finns för oss alla ♥️Det ska vara gott att leva (null)

En härlig söndag💕

En dag som gett så mycket glädje och kraft. Utställning med Lennart Jirlov på Bukowskis där jag fick byta några ord kring glädjen han gett genom sina målningar. Sen Afternoon Tea på Grand hotel, för att avsluta med en promenad i Gamla stan och på Söder.
Livet är gott ❤️ (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

♥️♥️♥️🌿♥️♥️♥️

(null)

Sån glädje!!!♥️🌸♥️
Älskade dottern är nu legitimerad läkare.
Vilken härlig kväll med alla barn, god mat och dryck, skratt, kärlek och svärsonen som spelar gitarr så tårarna rinner. Kvällen till ära även irländsk musik, passandes St Patricks day 🌿🌿🌿jag känner stor lycka och tacksamhet över livet

Fredagsmys🌺

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Bokrealese för Anna och Olofs bok i Vansta trädgårds lokal. Sen vandring i gamla kvarter Lyssna på deras odlingspodd🌿

Tisdagsglädje💕

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Invigning av Solna konsthall i Solna folkets hus med bubbel och snittar.

Väldigt trevligt fixat och självklart var det fotbollen och AIK som var premiärutställare.

Sen föredrag av fd fotbollsspelaren, numera tränaren Kjell Jonevret som berättade om sin tid som tränare i Sydafrika för laget piraterna, kul och intressant!

Glädje i snöslasket!

♥️

(null)

🌞

(null)

🌿🌸🌿

Kick off med mums och övernattning hos älskade Rosita, sen AW med örter i såväl fotbad som i tekopp med fina Renee🌿

Bra och kraftgivande start på veckan❤️ (null)


(null)


(null)


🌿

(null)

AW med örtte🌿

(null)

(null)

(null)

🌿💕🌿

Efter ett par dagar i slutet av vardagsveckan då jag var ynklig (som många i vinterkräksjukan och influensans tider) behövdes påfyllnad och kraft. Jag älskar att fylla på min själ med näring i olika former som kultur, natur, och kärleksfulla möten människor emellan. Andra får glädje av att följa OS eller andra idrottsevenemang, titta på tv eller handla/konsumera och som tur är vi alla olika. Själv är jag en mix av många saker, men sport eller shoppingturer hör inte till det som ger kraft till mig.

Helgen som gått blev en blandning av båda saker, födelsedagsfika hos 90 åriga John, lunch med en kär vän, vernissage och som pulshöjande avslut, umgänge med älskade barnbarnet Vida och hennes föräldrar. Vilken gåva att få följa hennes utveckling och verkligen få knyta band med en ny liten människa. Vill inte missa någonting! ♥️

Hur som helst var det  även promenad och vernissage.

Vännen som var med är inte så van att ta del av kulturevenemang men nyfiken och positiv till det som är nytt, en egenskap jag värdesätter högt. Finns det något tråkigare än människor som är negativa till det mesta som är nytt och okänt som nya maträtter, upplevelser, musik, människor  m.m ?

När jag skulle förklara vad det innebar med vernissage blev det även lite ny kunskap för mig, läs och lär om du har lust.


"Vernissage är en öppningsceremoni för en konstutställning. Ordet är franska och betyder "fernissning, lackering" och kommer från den tiden då konstnärerna fernissade sina målningar, när de gjorde detta precis innan öppningen av en utställning luktade det fernissa om utställningslokalen, därav namnet.

Det är kutym att galleristen och konstnären, i god tid före vernissagen, sänder ut en inbjudan i form av ett vernissagekort eller e-post till sina besökare. Vid förhandsvisning och vernissage serveras ofta dryck såsom vin eller öl och diverse tilltugg.Vill du gärna gå på vernissage men är osäker på vad som gäller? Här följer några tips:

1. Du behöver inte ha en personlig inbjudan. Alla är välkomna, särskilt barn!
2. Du behöver inte känna konstnären eller galleristen.
3. Det kostar inget inträde och du behöver inte ha med blommor eller present.
4. Du kan stanna valfri tid, en minut eller hela vernissagetiden.
5. Du behöver inte vara finklädd.
6. Du får smaka på snacksen och ta ett glas vin, även om du inte känner konstnären eller galleristen.
7. Du behöver inte köpa något. Om du vill köpa något, tala med galleristen.
8. Prata gärna med konstnären eller galleristen men ta inte upp deras tid för länge – de vill mingla och hinna prata med så många som möjligt. Om du inte vill prata med en kotte, är det helt ok också!
9. Röd prick intill ett konstverk betyder att det är sålt. Grön prick betyder att någon är intresserad att köpa men vill fundera på saken. Om du också är intresserad, kan du be galleristen om att få en grön prick, och du ställs i kö. Det kan finnas många gröna prickar intill verken men bara en röd.
10. Sammanfattningsvis, känn inga krav! Och kom ihåg: konstnären är tacksam över din blotta närvaro.

Det bästa med vernissage: det är en trevlig och social tillställning, du får veta mer om konsten när den ofta presenteras av gallerist eller konstnär i början av vernissaget, du får första tjing på inköp och du får chans att träffa konstnären. Så tveka inte – gå på vernissage!


KiN

Konstnärer i Norrbotten (null)


(null)


(null)


(null)


RSS 2.0