🌿

(null)

(null)

(null)

Idag pĂ„skafton som firas pĂ„ landsbygden bland höns och bondgĂ„rdar🌿sĂ„ igĂ„r blev det lunch med mina Ă€lskade barn och barnbarn❀sĂ„ mĂ„nga skratt och sĂ„ mycket glĂ€dje, och god mat sĂ„ klart!
Är sĂ„ lycklig att ha dem i mitt liv och fĂ„ umgĂ„s sĂ„ ofta som vi gör❀lycka 🌿

Nu far farmor och Vida till BlĂ„kullađŸŒżâ€ïžđŸŒż

(null)

🌿

Precis sett pjĂ€sen "Besök av en gammal dam" med en magnifik Marie Göransson i rollen! EfterĂ„t en stilla Stund i foajĂ©n. Livet Ă€r inte helt enkelt att förstĂ„ alla gĂ„nger men kĂ€nner stor tacksamhet att fĂ„ vara med en stund till 🌿 (null)


🌿

(null)

(null)

(null)

Det Àr sorgligt nÀr mÀnniskor dör och sÀrskilt ledsamt Àr det nÀr det Àr justa sÄna.
Jerry var en sÄn mÀnniska som dessutom brann för det han gjorde. Eftersom jag fick Àran att designa en hel del av hans jackor genom Ären fick jag Àven se hans ödmjuka sida pÄ nÀra hÄll. Oavsett om det var broderade motorcyklar med tusentals pÀrlor, stora spindelnÀt eller som sista jackan glittriga eldslÄgor inspirerade av de flames som Àr lackade pÄ amerikanare och hojar, var allt "ballt och jÀkligt juste"
Som huvudstakille hade vi planerat in att han skulle komma och snacka om sitt liv för SolnapensionÀrer pÄ trÀdgÄrdscafet jag hÄller varje torsdag, nu blev det inte sÄ. SÄ blev det genast lite trÄkigare hÀr pÄ jorden men desto mer rock i himlen.
Tack Jerry♄

🌿🌿🌿

DĂ„ var det dags för nya kunskaper igen, sĂ„ intressant, kul och emellanĂ„t svĂ„rt med mycket fysiologi och örters pĂ„verkan pĂ„ vĂ„ra organ, men sĂ„ Ă€r det ju med all kunskap🌿 (null)

En dag pĂ„ mĂ€ssan dĂ€r jag bĂ„de höll föredrag och trĂ€ffade nĂ€ra och kĂ€ra! đŸŒșđŸŒșđŸŒș

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Varmt vĂ€lkommen 🌿

(null)

🌿

TĂ€nkte först inte kommentera kring Benny Fredrikssons död, men efter nĂ„gra utbytta tankar som vi i Södra LatingĂ€nget haft kring vĂ„r klasskamrat Ă€ndrade jag mig, för oavsett hur han var som chef kan man aldrig ta ifrĂ„n honom den stora kĂ€rleken till Teatern. PĂ„ estetiska linjen var vi alla engagerade gymnasieelever som brann för den konstform vi valt, Lotta jag och Benny var nĂ„gra av dem som valt teater, andra konst, fotografi eller musik. 
Det kokade i lokalerna av skapande och de "vanliga" Àmnena kom i skymundan. Vi sov över i skolan, tillbringade helgerna med repetitioner och allt kretsade kring teatern. Benny brann i iver att komma in pÄ scenskolan och vi skrattade gott Ät hans skorrande rrrr... som följd av att han lÀste för Ernst Hugo JÀregÄrd.
Det var nog aldrig nÄgon som tvivlade pÄ att han skulle Änga fram i teatervÀrlden och Àven om vi bara rÄkade pÄ varandra slumpmÀssigt under Ären, hade han alltid ett leende pÄ lÀpparna och hÀlsade glatt.
NĂ€r döden döden kommer ovĂ€ntat Ă€r det lĂ€tt att rannsaka sig och i synnerhet nĂ€r det gĂ€ller sjĂ€lvmord, har sjĂ€lv drabbats tvĂ„ gĂ„nger i familjen. 
Alla analyserar sina handlingar och vilka tankar som troligen ockuperat hjĂ€rnan hos den som inte ser nĂ„gon annan utvĂ€g Ă€n att dö, fĂ„r vi aldrig veta. 
Barbro Rydén, delar det du skrev, tycker det Àr talande, hoppas det Àr ok

"Sorgligt Àr det hur som helst. KÀnner inte alls till hur han var i chefsskapet. Minns bara den unga ambitiösa killen som skulle bli stor skÄdis till varje pris
💕

IslandshĂ€sten GnĂ€gg, GnĂ€gg🌿

(null)

Mot ljuset🌿

Mot ljuset och framtiden☀ Jag har hela livet betraktat och Ă€ven beskrivit mig sjĂ€lv som en arbetshĂ€st, en Nordsvensk mĂ€rr eller ett Ardennersto. NĂ€r livet av olika skĂ€l varit svĂ„rt eller smĂ€rtsamt har jag liksom andra ston stretat framĂ„t, med nedböjt huvud och alla sjĂ€lsliga muskler hĂ„rt spĂ€nda satt den ena hoven före den andra, framĂ„t, sakta men sĂ€kert.
Ibland har det varit som att vandra i snöstorm med isande vindar i snödjup som nÄr upp till manken, ibland i hetta och törst, framÄt, ett steg i taget.
Alla har vi vĂ„rt bagage med och ibland blir jag trött och hĂ„lögd nĂ€r jag lĂ€ser mĂ€nniskors sjĂ€lvutlĂ€mnande texter frĂ„n barndomen och framĂ„t. PĂ„ ett plan förstĂ„r jag till fullo, det terapeutiska behovet av sjĂ€lslig lĂ€kning, lĂ€ngtan efter uppmĂ€rksamhet och bekrĂ€ftelse eller  kanske störst av allt, lĂ€ngtan efter upprĂ€ttelse och förstĂ„else för att vi blivit de vi Ă€r, pĂ„ gott och ont. 
TÀnker samtidigt pÄ alla underbara berÀttelser jag tagit del av genom litteraturens vÀrld och nu, med dagens teknik, alla generösa texter, bÄde sorgliga och roliga som nÄgon tagit sig modet att dela med oss andra.
Jag slĂ„ss Ă€ven sjĂ€lv med mina tankar pĂ„ vad som Ă€r skĂ€let att jag snart filat fĂ€rdigt pĂ„ smĂ€rtsamma men Ă€ven glĂ€djerika texter om min slĂ€kt och familjs öden. Kanske Ă€r det mina vĂ€nner som med omtanke "tjatat" fĂ€rdigt, kanske Ă€ven jag lĂ€ngtar efter lugn, eller kanske det helt enkelt Ă€r sĂ„ simpelt att nu Ă€r det dags att damma av den gamla mĂ€rren och vandra mot nya vĂ€gar. 
Tittar pÄ mig sjÀlv i spegeln och framför mig ser jag en Äldrande islandshÀst, manen Àr yvigt grÄ, ögon som bÄde Àr sorgsna men glittrar dÄ det spritter till i hjÀrtat och det ska gudarna veta att det gör.
KĂ€nner sĂ„n enorm glĂ€dje och tacksamhet över mina Ă€lskade barn, Vida barnbarnet, Ă€lskade vĂ€nner och kĂ€rleken som jag Ă€r övertygad finns för oss alla ♄Det ska vara gott att leva (null)

En hĂ€rlig söndag💕

En dag som gett sÄ mycket glÀdje och kraft. UtstÀllning med Lennart Jirlov pÄ Bukowskis dÀr jag fick byta nÄgra ord kring glÀdjen han gett genom sina mÄlningar. Sen Afternoon Tea pÄ Grand hotel, för att avsluta med en promenad i Gamla stan och pÄ Söder.
Livet Ă€r gott ❀ (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

â™„ïžâ™„ïžâ™„ïžđŸŒżâ™„ïžâ™„ïžâ™„ïž

(null)

SĂ„n glĂ€dje!!!â™„ïžđŸŒžâ™„ïž
Älskade dottern Ă€r nu legitimerad lĂ€kare.
Vilken hĂ€rlig kvĂ€ll med alla barn, god mat och dryck, skratt, kĂ€rlek och svĂ€rsonen som spelar gitarr sĂ„ tĂ„rarna rinner. KvĂ€llen till Ă€ra Ă€ven irlĂ€ndsk musik, passandes St Patricks day 🌿🌿🌿jag kĂ€nner stor lycka och tacksamhet över livet

FredagsmysđŸŒș

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Bokrealese för Anna och Olofs bok i Vansta trĂ€dgĂ„rds lokal. Sen vandring i gamla kvarter Lyssna pĂ„ deras odlingspodd🌿

TisdagsglĂ€dje💕

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Invigning av Solna konsthall i Solna folkets hus med bubbel och snittar.

VÀldigt trevligt fixat och sjÀlvklart var det fotbollen och AIK som var premiÀrutstÀllare.

Sen föredrag av fd fotbollsspelaren, numera trÀnaren Kjell Jonevret som berÀttade om sin tid som trÀnare i Sydafrika för laget piraterna, kul och intressant!

GlÀdje i snöslasket!

♄

(null)

🌞

(null)

🌿🌾🌿

Kick off med mums och övernattning hos Ă€lskade Rosita, sen AW med örter i sĂ„vĂ€l fotbad som i tekopp med fina Renee🌿

Bra och kraftgivande start pĂ„ veckan❀ (null)


(null)


(null)


🌿

(null)

AW med örtte🌿

(null)

(null)

(null)

🌿💕🌿

Efter ett par dagar i slutet av vardagsveckan dÄ jag var ynklig (som mÄnga i vinterkrÀksjukan och influensans tider) behövdes pÄfyllnad och kraft. Jag Àlskar att fylla pÄ min sjÀl med nÀring i olika former som kultur, natur, och kÀrleksfulla möten mÀnniskor emellan. Andra fÄr glÀdje av att följa OS eller andra idrottsevenemang, titta pÄ tv eller handla/konsumera och som tur Àr vi alla olika. SjÀlv Àr jag en mix av mÄnga saker, men sport eller shoppingturer hör inte till det som ger kraft till mig.

Helgen som gĂ„tt blev en blandning av bĂ„da saker, födelsedagsfika hos 90 Ă„riga John, lunch med en kĂ€r vĂ€n, vernissage och som pulshöjande avslut, umgĂ€nge med Ă€lskade barnbarnet Vida och hennes förĂ€ldrar. Vilken gĂ„va att fĂ„ följa hennes utveckling och verkligen fĂ„ knyta band med en ny liten mĂ€nniska. Vill inte missa nĂ„gonting! ♄

Hur som helst var det  Ă€ven promenad och vernissage.

VĂ€nnen som var med Ă€r inte sĂ„ van att ta del av kulturevenemang men nyfiken och positiv till det som Ă€r nytt, en egenskap jag vĂ€rdesĂ€tter högt. Finns det nĂ„got trĂ„kigare Ă€n mĂ€nniskor som Ă€r negativa till det mesta som Ă€r nytt och okĂ€nt som nya matrĂ€tter, upplevelser, musik, mĂ€nniskor  m.m ?

NÀr jag skulle förklara vad det innebar med vernissage blev det Àven lite ny kunskap för mig, lÀs och lÀr om du har lust.


"Vernissage Àr en öppningsceremoni för en konstutstÀllning. Ordet Àr franska och betyder "fernissning, lackering" och kommer frÄn den tiden dÄ konstnÀrerna fernissade sina mÄlningar, nÀr de gjorde detta precis innan öppningen av en utstÀllning luktade det fernissa om utstÀllningslokalen, dÀrav namnet.

Det Àr kutym att galleristen och konstnÀren, i god tid före vernissagen, sÀnder ut en inbjudan i form av ett vernissagekort eller e-post till sina besökare. Vid förhandsvisning och vernissage serveras ofta dryck sÄsom vin eller öl och diverse tilltugg.Vill du gÀrna gÄ pÄ vernissage men Àr osÀker pÄ vad som gÀller? HÀr följer nÄgra tips:

1. Du behöver inte ha en personlig inbjudan. Alla Àr vÀlkomna, sÀrskilt barn!
2. Du behöver inte kÀnna konstnÀren eller galleristen.
3. Det kostar inget intrÀde och du behöver inte ha med blommor eller present.
4. Du kan stanna valfri tid, en minut eller hela vernissagetiden.
5. Du behöver inte vara finklÀdd.
6. Du fÄr smaka pÄ snacksen och ta ett glas vin, Àven om du inte kÀnner konstnÀren eller galleristen.
7. Du behöver inte köpa nÄgot. Om du vill köpa nÄgot, tala med galleristen.
8. Prata gĂ€rna med konstnĂ€ren eller galleristen men ta inte upp deras tid för lĂ€nge – de vill mingla och hinna prata med sĂ„ mĂ„nga som möjligt. Om du inte vill prata med en kotte, Ă€r det helt ok ocksĂ„!
9. Röd prick intill ett konstverk betyder att det Àr sÄlt. Grön prick betyder att nÄgon Àr intresserad att köpa men vill fundera pÄ saken. Om du ocksÄ Àr intresserad, kan du be galleristen om att fÄ en grön prick, och du stÀlls i kö. Det kan finnas mÄnga gröna prickar intill verken men bara en röd.
10. Sammanfattningsvis, kÀnn inga krav! Och kom ihÄg: konstnÀren Àr tacksam över din blotta nÀrvaro.

Det bĂ€sta med vernissage: det Ă€r en trevlig och social tillstĂ€llning, du fĂ„r veta mer om konsten nĂ€r den ofta presenteras av gallerist eller konstnĂ€r i början av vernissaget, du fĂ„r första tjing pĂ„ inköp och du fĂ„r chans att trĂ€ffa konstnĂ€ren. SĂ„ tveka inte – gĂ„ pĂ„ vernissage!


KiN

KonstnÀrer i Norrbotten (null)


(null)


(null)


(null)


RSS 2.0