RIP Alvar

Det här är Alvar. Hade hen haft en Fb sida skulle hen berättat att hen gått i "livets hårda skola", ni vet den som de tuffa grabbarna och brudarna gått, och ja, Alvar är tuff. Under många år har hen pendlat mellan sitt vinterhem akvariet och dammen i Solna tills för ett två år sedan, då lämnades hen och Barbro kvar i dammen över vintern. Trots sorg i hjärtat var det ett beslut som togs.

När våren så kom var det dags att göra ren dammen och då var det samma skräckfyllda scen som utspelades lik den i filmen Seven, där den vid sängen fjättrade mannen börjar sprattla trots att han borde varit död sedan länge. Förvåningen men även glädjen att Barbro och Alvar överlevt bidrog till att vintern därpå skulle de få bli inneboende hos en vänlig dam. Frid och fröjd har rått i två år, tills igår...

Akvariet började läcka och med tanke på det rådande ekonomiska läget i stat och kommun blev en första åtgärd att köpa silikon för att laga läckan. Sagt och gjort, igår lyftes de tvenne vännerna/älskade upp och fick tillbringa natten i en hink.

Så idag, med silikon och wienerbröd inköpta begav jag mig till damen som sorgset berättade att Alvar hittats med buken uppåt.

Vi drack begravningskaffe och sjöng tryggare kan ingen vara men glömde bort texten så istället blev det helan går, fast vi bytte ut helan mot fisken och avslutade med refrängen "när storfiskaren talar om...."

Efter diskussioner och funderingar om dödsorsaken enades vi om att det nog varit förstoppning. Nog för att både Barbro och Alvar alltid haft ett ordentligt bukomfång hade damen reflekterat över att det var ovanligt lite bajs i vattnet då hon senast hade gjort rent akvariet. Efter konstaterandet att Alvar pga av sin storlek kanske skulle fastna i kröken på toaletten vid vattenfästning "av vatten är du kommen" beslöt vi att hen skulle få komposteras, "av jord är du kommen" värdigt även det. Med en blomma av novemberkaktusen på buken (Alvars alltså, inte min ) bar jag så ner hen ( Alvar alltså, inte damen ) till kärlet för kompost och sa godnatt och tack för lång vänskap. I morgon är en ny dag, och ja, hela historien är återberättad precis som det gick till🐠 (null)




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0