🌿🐣🌿

(null)

(null)

(null)

(null)

PĂ„sken Ă€r en helg med mĂ„nga minnen och för mig  i barndomens tid, firades den minst lika stort som julen. NytvĂ€ttade ljusa gardiner ramade in alla nyputsade fönster, pĂ„skliljor i vas, pĂ„skris som tagits in perfekt i tid inför pĂ„sk (för att dess smĂ„ blad utvecklats till musöron) med gula vippor och urblĂ„sta, mĂ„lade Ă€gg som dekorationer i kombination av otroligt vĂ€lgjorda smĂ„ pĂ„skkĂ€ringar i brokiga klĂ€nningar pĂ„ kvast som flög omkring i riset. MatrĂ€tterna pĂ„ pĂ„skbordet var dekorerat med massor av dill, grĂ€slök och persilja, liksom för att tydliggöra vĂ„rens gröna ankomst och allt var sĂ„ gott!
ÄggtoddytĂ€vling pĂ„ kvĂ€llen dĂ€r elvisp var förbjudet med trĂ€ningsvĂ€rk i handen som följd. Pappa lĂ€t alltid oss vinna trots att hans toddy var alldeles vaniljbeige och fluffig dĂ„ vi andra fortfarande kĂ€nde sockerkraset mellan tĂ€nderna vid provsmakningen. Pappa hĂ€llde Ă€ven i en skvĂ€tt cognac i sin vilket smakade blÀÀ tyckte jag efter tjat om att fĂ„ smaka.
Sen pĂ„skĂ€ggen fyllda med godsaker som efter jakt vart pĂ„skharen gömt dem gav Karius och Bactrus  stor glĂ€dje.  
Minnen av en del av barndomen som gett starka avtryck och pĂ„minner mig om saknaden efter förĂ€ldrarna men Ă€ven tacksamheten över deras förmĂ„ga att skapa fest i det lilla. Att med smĂ„ medel  försöka göra den mĂ„nga gĂ„nger hĂ„rda vardagen lite mer glĂ€djerik, lite mer trösterik.
SĂ„ helt plötsligt finns hon dĂ€r, mamma! Överallt ser jag henne med sin lilla mössa uppiffad som en topp, ett gelĂ©hallon vandrandes med sin praktiska tĂ€ckkappa som vĂ€rmer bra pĂ„ grund av sin lĂ€ngd till skillnad frĂ„n den vanliga tĂ€ckjackan. 
HĂ€r var det inte frĂ„gan om vad som var modernt, utan funktionen i första hand, blĂ„skatarr Ă€r ingen rolig historia för nĂ„gon.
Pappa i sin tur hade mössan tĂ€tt sluten kring skallbenet sĂ„ dĂ€r tufft som Jack Nicholson hade i filmen Gökboet (ni som inte sett filmen, gör det) och med sin skepparkavaj sĂ„g han ut som en riktig tuffing och bytte aldrig till gelehallonstuket..
Överallt, precis överallt ser jag dem, pĂ„ vĂ€g till jobbet pratandes i mobilen, pĂ„ powerwalken pĂ„ lunchen pratandes i mobilen, dragandes barnvagn pratandes i mobilen OM de inte slagit följe med en annan  hallontopp och pratar om barnens vĂ€l och ve. 
Dessutom könsneutralt, hĂ€r pratar vi HEN med stora bokstĂ€ver, oavsett kön ser alla likadana ut, som Humpabumparna ( minns inte vad de klonade, smĂ„vĂ€xta figurerna hette och orkar inte googla)  i Johnny Depps variation av Kalle i chokladfabriken. Och jag blir bĂ„de rörd och lite fnissig nĂ€r jag ser en bild pĂ„ en Ă„ldrande artist som har anammat toppmodet lite nonchalant sĂ„dĂ€r
TĂ€nk att mamma inte hade en aning om att hon skulle bli en influencer sĂ„ hĂ€r 20 Ă„r efter sin död och det med rĂ„ge!
Önskar er en fortsatt fin pĂ„skhelg med sol ute och i sinne! 


Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0