Torsdagsvariation

Evert Taube i våra hjärtan och en saftig kokoskaka var höjdpunkten idag. Som jag berättat tidigare har jag på torsdagarna sedan många år tillbaks haft trädgårdscafe med föredrag kopplade till natur och trädgård. Det innebär i princip att jag kan prata om vad som helst eftersom allt har sitt ursprung från naturen, blommor och bin, ni vet.
Så idag berättade jag om skaldens liv med hans uppväxt på Vinga, hans konststudier, resor som han gjort i egenskap av sjöman och senare konstnär. Visste ni förresten att han hade dubbelt medborgarskap? Svenskt och Argentinskt som följd av hans långa vistelse där.

Gullviva, mandelblom, kattfot och blå viol, är några av växterna som besjungs i hans visor och idag är det inte många som vet hur de ser ut. Det beror på olika saker men främst på att kulturlandskapet har förändrats och växterna därmed  fått ändrade livsvillkor.
Likadant är det med oss människor, när våra livsvillkor ändras antingen anpassar vi oss, eller så minskar vi i antal, tynar bort.
För att frodas och växa till friska plantor krävs förhållanden som är bra. Sol, vatten, god och näringsrik jord, naturligtvis anpassad efter växtens behov som är olika. Vi människor växer oss starka och friska i en miljö av kärlek, acceptans, vänlighet och ärlighet.
Gemensamt för oss och växterna är att vi behöver bli sedda och ompysslade. Behandlas vi som luft, som osynliga vissnar vi.

Men......Behandlar du någon som luft, glöm inte bort att utan syre kan du inte andas

Godnatt gott folk, i morgon är det 1april och då kan även du som har ett gott hjärta luras



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0