Sinnena

Människans sinnen. De klassiska fem sinnena, syn, hörsel, känsel, lukt, och smak fastslogs av Aristoteles på 300-talet före Kristus och de senaste dagarna har jag använt allihop. 
I torsdags var det surströmmingsskiva och gissa vilket sinne som verkligen användes? Jo  just precis, luktsinnet, för visst är det just doften vi förknippar med surströmming. Nu tycker jag stt det även är väldigt gott så smaksinnet får verkligen komma med här. 
Fredagens kräftskiva var en fröjd för ögat och därmed synen, men även känseln. Det är något alldeles speciellt med de röda vackra kräftorna och det hårda skalet som nästan känns som en snäcka då man rör det. 
På lördagen var det fotoutställning på planket och det var fullt av människor som fascinerades av de olika konstverken till dofterna av orientalisk mat från de olika stånden. Människosorlet hördes överallt och i kopparna fanns ömsom vin ömsom kaffe.
På scenen i vitabergsparken dansade operabalettens skickliga dansare och musiken var drömsk och magisk.
Idag har det blåst ordentligt och nu regnar det utanför fönstret. Jag dricker en kopp te med en smörgås till och drar in doften av nytvättade lakan i näsborrarna.
Alla sinnen känns närvarande även det som ligger och vilar, vansinnet.
Godnatt alla människobarn


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0