Memphis Tennessee

Att bila är ett fantastiskt sätt att se ett land på.
Man upptäcker saker hela tiden, som man aldrig skulle sett om man bara flög förbi, dessutom blir landskapens olika karaktärer tydligare och man kan följa naturens årstidsskiftningar.

Det blev så tydligt när vi närmade oss Memphis, att här började vintern gå mot sitt slut. Kontrasten mellan snögrå, och färglösa landskap mot de spirande, gröna sädesfälten blev överraskande, vi blev faktiskt upprymda och glada.

Nu ligger vi i sängen mätta och belåtna efter en god middag på en väldigt Elvisinspirerad krog.
Det kanske inte är så konstigt eftersom vi är i Memphis, Elvis hemstad.

Vintern är en väldigt bra årstid att resa runt i USA på, om man som vi är intresserade av att se och uppleva saker. Det är lite turister och därmed lätt att få hotellrum, på de guidade turerna är det i inte smockfullt.

Antagligen är det därför vi nu ligger på hotelrummet med bara Elvis Presley boulevard mellan oss och Graceland, som vi ska besöka i morgon.
I går Southfork, i morgon Graceland, kan det bli mer amerikanskt?

Jag kan fnissa lite för mig själv när jag ser oss med andras ögon. Kamera på magen, karta i handen och likadana jackor med fastsydda märken från de städer och ställen vi besöker, riktiga turistnördar, men så söta:)

Det är just det som är så skönt med att bli äldre.
Vi gör precis som vi vill, ser ut som vi vill och åker vart vi vill, vilket i och för sig kan innebära att vi hamnar var som helst!
Sov så gott alla människobarn, var och i vilket land ni än befinner er.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0