Bussbetraktelser

Känner mig en smula tjatig men måste säga det, jag älskar San Fransisco!
Under de dagar vi varit här har vänligheten och kärleken flödat, alla vi träffar är så hjälpsamma att vi är fullkomligt kapitulerat inför staden.
Vi har upptäckt att buss 38 bx tar oss ner till kärnan av SA och därifrån utgår fler av de turer vi åkt.
Vi åker vanlig buss, spårvagn, hop on hop of bus och promenerar hela dagarna igenom, och ser på spännande saker. Extra skönt är det för Bill som kör hela tiden annars, han har börjat gilla det här med att åka kommunalt eftersom då kan vi fotografera under tiden, dricka kaffe och betrakta omvärlden utan att behöva ha koll på trafiken.

Att staden är varm och fördomsfri speglar sig även i hur invånarna bemöter varandra.
Igår satt vi på bussen då det helt plötsligt kommer in en person som skulle kunna ge Hen ett ansikte, om ni förstår vad jag menar. Iklädd turban på huvudet, knälångt flanellnattlinne med nallebjörnar på, sidenbyxor i glansigt material, bärandes på sin siameskatt i en bur, blev hen bussens primadonna.
På uppmaningen från chauffören om att "Mister, you have to pay" svarade hen, lätt förnärmad "Darling, it was yeeeers ago since I was mister", öppnade sin tunna, slitna plånbok och visade de få dollar som fanns. Självklart fick hen följa med gratis.
En annan sak som är underbar är att överallt spelas, dansas och sjungs det, allt artisteri är tillåtet och publiken jublar. Det är som om det vore lustgas i luften eller lyckogas.
I morgon ska vi fortsätta med de stadsdelar som vi inte hunnit med och det ska bli så kul!
Nu hör jag hur det snarkas i sängen bredvid, det tar på krafterna att vara turist!!!

Önskar er alla en underbar natt med god nattsömn



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0