Tankar till kvällen, en vanlig måndag

Delar gärna med mig av en text jag hittade på nåtet, vet ej vem som skrivit den

Vi skapar alla en historia om vårt eget liv, även om vi inte berättar den för någon annan än oss själva. För vissa handlar hela historien om att de är offer. De är som de är på grund av sin barndom eller för att de växte upp på en viss plats eller på grund av alla hemska saker som de har upplevt.

Väldigt många människor idag är professionella offer. Det är så enkelt att ta på sig rollen som offer. Du behöver inte ta något ansvar för att ditt liv ser ut som det gör. Du kan skylla på alla andra när något ditt liv inte fungerar, och du behöver aldrig se på dig själv och åstadkomma de förändringar som krävs. Men när du spelar offerrollen ger du bort din makt till det som du påstår gör dig till offer. Det är ett mycket maktlöst sätt att leva.

Historien som man skapar kan handla om att man är för gammal för att försöka förverkliga sina drömmar eller inte tillräckligt attraktiv för att hitta den partner man skulle vilja ha eller inte smart nog att göra det man längtar efter att göra. Och så vidare.

Vad jag försöker säga är detta; Det bästa du kan göra är att jobba med din relation till dig själv

Sov gott alla människobarn



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0