På håret.....

Herregud....
Hörde på radion det ramaskri, någon kvinna som offentligt visat sina orakade armhålor har skapat.
Känner mig mer och mer som besökare från en annan planet.
Vi människor föds med kroppsdelar, mer eller mindre behåring, olika näsor, munnar, ja allt.
 
Den ökade rädslan att inte passa in, att inte se ut eller vara som alla andra blir en paradox i ett samhälle där alla vill vara unika. det är ju precis tvärtom. Genom operationer, ifyllnad, utfyllnad, borttagning av hår m.m blir vi alla mer och mer som ett gäng enäggstvillingar. Tråkiga, stereotypa och långt i från unika.
Att över huvud taget diskutera en fråga om hår eller inte, är ett tydligt exempel på I landsproblematik.
Jag tror inte att människor världen över, som varken har tak över huvudet eller mat för dagen, ens vet om att problemet existerar. Hela diskussionen blir inskränkt, sorglig och framförallt pubertal.
För som tonåringar och blivande vuxna, är vi alla osäkra på vad som är fel och rätt. Hormonerna rusar och vi vet inte varken vem vi är eller vad vi är.

MEN....att vuxna människor reagerar på detta är så sorgligt! Vad man då signalerar till barnen och de kommande vuxna är, du duger inte som du är född. Vaxa benen, raka armhålorna och det värsta (med risk att bli privat) är all borttagning av könshåret. Kan inte låta bli att furundras hur unga flickor i badhuset ser ut som femåringar mellan benen. Som om de aldrig kommit in i puberteten.
Tänker även på de män som attraheras av detta....hmmm....pedofili? För håret är, oavsett om man tycker om det eller ej, ett bevis på att du blivit kvinna.

Nu tänker ni säkert att jag är lika fördömande som alla andra, och det är möjligt.
Skillnaden är att jag har stor beundran och respekt för vad naturen har skapat. Tror tom att det finns någon vits med hur växter, djur och människor har konstruerats, och att det därför gör ont i hjärtat när vi bortser från detta.
Men som sagt, det gäller ju inte bara hårbeklädnaden som dagens människa vill ändra. Vi går även in och petar på djur och växters naturliga betingelser. Genom Förädling, genmanipulation och förgiftning formar vi naturen till något som inte var syftet från början.

Kanske det snart kommer ett piller som man kan ta, där vi alla föds som nakenhundar? Helt nakna förutom en tofs på huvudet, för där vill vi fortfarande ha hår...än så länge.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0