đ
FrĂ„n jord till bordđ
đżMjĂ€llaste potatis, söta sockerĂ€rter för sötma, chili Padrones för stinget, röda, vackra vinbĂ€r för syran och persilja bara för att! đ
Tack moder jord đ
â€ïž
Var pÄ Cafe med kÀra vÀninnan och efter en stunds övervÀgande beslöt jag mig för en kopp vanligt bryggkaffe och Sanna för en cappuccino.
Den unga kvinnan bakom disken svarade "sjÀlvklart!" och log stort med sina nyss av okÀnt material, ifyllda, svullna lÀppar samtidigt som hon blinkade till med det öga som fortfarande hade nÄgra 2 cm lÄnga ögonfransstrÄn kvar sedan den sista
förlÀngningen.
Vi njöt av kaffet och bakelsen, Ätminstone jag eftersom cappuccinon dröjde.
Efter en stund (ja bakelsen var sÄ gott som slut) kommer servitrisen och stÀller med stolthet ner koppen pÄ det sjÀlvklara sÀtt bara en Master barista kan göra.
Att innehÄllet hunnit kallna under skapelsens tillkomst gjorde inte sÄ mycket eftersom resultatet fick oss att le. Som hon mÄste ha jobbat för att skapa hjÀrtat av skummad mjölk! Och sÄ bidde det en stjÀrt.......
MillesgÄrden
Vackert och intressant utstĂ€llning med Henri de Toulouse-Lautrecâ€ïž
PĂ„fyllnad till bĂ„de kropp och sjĂ€l pĂ„ en av mina favoritstĂ€llenđżmillesgĂ„rden
đż
Att artbestÀmma "nyckla" vÀxter Àr otroligt svÄrt och tidskrÀvande. Samtidigt finns det nog inget som ger en sÄn kÀnsla av nÀrvaro och fokus. Med hjÀlp av luppen öppnar sig en vÀrld som Àr magisk och visar vilket underverk naturens konstverk
Ă€r.
Ett kommande projekt de nÀrmaste Ären Àr att fÄ Àran att ta del av den bÀste Arnes kunskaper som Àr botanist/botaniker och vÀxtinventera Violvallen och Sedumbacken pÄ kolonin. Han gjorde redan 2013 grunden i inventeringen och fann ca 160 olika arter och
dĂ„ Ă€r inte mossor och lavar inrĂ€knade. Att dessutom fĂ„ njuta av Kajsas raukabrĂ€nda otroligt vackra snĂ€cka jag hĂ€mtade igĂ„r, till kaffet och vĂ€xtlistorna Ă€r en fin start pĂ„ dagen.Vi lĂ€r sĂ„ lĂ€nge vi lever och jag Ă€r oerhört tacksam för detđ