♥️🎼♥️

Gårdagens klassiska afton blev en fin kväll för kropp och själ. Med böljande tak, fint dukade bord, festlig måltid och sist men inte minst musiken, förvandlades aulan till en festlokal av högsta klass.🌿🌺🌿Gnistrande ögon och leenden är den största belöningen 🙏 (null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


🌿♥️🌿

Fin dag på Liljevalchs vårsalong med Kära Ann Bouvin ❤️❤️❤️
Sen gott och mysigt slut på dagen med bästa södralatinbrudarna på Gossip🌿tack för att jag får vara med en stund till 🙏 (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

🌿🌺🌿

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Ölmässa på Norra Latin med massor med små bryggerier. Eftersom jag inte är någon öldrickare att tala om var gindrinkarna godast, men hasselnötsölen med tillhörande Donut var inte att leka med, riktigt smarrig. Passade på att njuta av all fin konst!

Kul arrangemang med feststämning och bra ordnat 👏

Strindbergs intima teater 🌿

Projekt moder (null)


(null)


(null)


❤️August ande svävade över oss

🌟🌺🌟

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Det finns fördelar och nackdelar med att vara egen företagare. Att 40 timmars arbetsvecka inte finns utan varierar mellan 20-80 timmar är ju både bra och dåligt. Men att få umgås med de man älskar, en "vanlig" vardag och vara turist i sin egen stad en gråmulen dag i januari är en fördel. Då kan det vara värt att jobba sent och på helgerna. Lite känns det som lugnet före stormen eftersom våren snart kommer och trädgårdsäsongen startar med allt vad det innebär. Planering, frösådd, kurser och föredrag.
Men idag var det umgänge med äldste sonen och påfyllning av näring både till kropp och själ. God lunch på Boquerian och sedan besök på Hallwylska som alltid imponerar med sitt överdåd. Guiderna var väldigt kunniga och historien om paret Halwyl värmde hjärtat. Så kära hela livet och rörande att Wilhelmina inte förmådde tömma sopkorgen med sin mans sista ihopskrynklade anteckningar. 
En fin dag att lägga i minnenas arkiv ❤️

❤️

I dag fyllde älskade Vida 2 år och självklart fick hon en sjal för kommande magdanser med farmor. Eftersom hon i sina gener har ursprung från såväl Turkiet, Kuba, Stockholm, Norrländskt Sameblod och Valloner kan det inte bli annat än den bästa mixen av kulturer ❤️Älskade unge❤️ (null)


(null)


(null)


☀️

Öppnar dörren och möts av detta skådespel!  Välkommen lördag☀️I skapelsens gryning segrade ljuset över mörkret  (null)



Dagbräckning Ljusning Morgonrodnad Otta Dagning Hanegäll 

🌿 Tiden är ur led

(null)
9 januari och sida vid sida står de där, peacerosen i knopp jämte julgranen med dess belysning 🌿🌟🌿

Jomän

Fick denna film av Käraste väninnan Rosita och på hennes fråga om vi skulle prova i Lötsjön föreslog jag  i stället Brunnsviken, definitivt nakna. Tänk bara känslan att vandra omkring bland cykelvrak, gamla trasiga vinflaskor och döda kriminella. Bärandes på varsitt gammalt bilbatteri, vilken mumma för själen! (null)

🌿🌟🌿

(null)

🌿

Nytt år och nya möjligheter, roligheter och intressanta upplevelser. Glädje, inspirerande arbete, vänskap, kärlek och liv! 
Men ibland ter sig livet på ett annat sätt och periodvis är livet av olika skäl svårt. 
Det kan vara förlusten av någon som står en nära, svåra val, sjukdom eller annan sorg.
Ja, det är en sorglig tid då hjärnan ockuperas av tankar som är svartare än svart och hur man än vänder och vrider på dem, sitter de likt blodiglar kvar i skallen.
Jag är övertygad om att det händer oss alla, mer eller mindre och mitt i allt det mörka kan det vara en tröst om man vet orsaken till ockupationen. Det blir liksom enklare att förstå och benen orkar vandra vidare i kvicksanden, precis så snabbt eller långsamt att man inte sjunker ner till djupet, det okända.
Men ibland kanske orsaken inte är synlig tack vare eller på grund av dolda försvar, otydliga signaler människor emellan eller ångesten som inte presenterat sin bakgrund. 
Kanske det blir som Kajsa grytt och Malena Jönssons tolkning av Billie Hollidays låt när de sjunger "God morgon smärta, gamle grå vän, god morgon smärta trodde vi sa adjö i går kväll, jag krängde och vred mig tills du verkade gått, men du är här när solen gått opp"
Då mitt i den djupaste melankolin (som så talande betyder svart galla ) kanske det likt sprickan i äggskalet då den lilla kycklingen vill ut, tänds en strimma av ljus. En solkatt av hopp som under en bråkdels sekund gnistrar till, ett hoppets blänk.
Hjärtat ber pulsen att  börja slå, bukfyllan, den sk födan förvandlas till mat som börjar smaka något, den tomma sömnen blir drömfylld och de oseende ögonen börjar betrakta omvärlden.
Det är inte alla gånger som det är glasklart vad som väcker själen ur dess törnrosasömn och frågan är om man någonsin får reda på det, men ofta är första tecknet att hörseln och luktsinnet vaknar. Fåglarna kvittrar och gräset doftar grönt liv, man hör människors kärleksfulla ord och maten doftar ljuvligt.
Det är i den stunden fienden kapitulerar och drar sig iväg från ockuperad mark och inser att den här själen/ fienden inte kommer ge upp, den här människan vill leva❤️


Gott nytt år🌟

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Så vaknar vi upp till ett nytt år, en del som pigga mörtar, andra (likt mig själv) som gammelgäddan i vassen halvsovande med ena ögat öppet för eventuella överraskningar.
Nej, det är ingen dålig liknelse för gårdagen hann övergå till tidig morgon efter en start på året som nog kan liknas för den epoken, hundra år tidigare "Det glada 20 talet"och för gamla gäddor tar ett nyårsfirande på krafterna då man efter fantastiskt god middag, 12 slaget på Skansen och spontanbesök på lokal med rock’n’roll och dans kommer hem vid halv 5 snåret
Queen Elisabeth är nog inte ensam att se tillbaks på 2019. Jag tror vi alla på ett eller annat sätt summerat året som gick och för mig var det paradoxalt både sorgen och glädjens år. Stor sorg efter att min syster Lena dog efter 35 dagars diagnos av den Jävla cancern. Glädje att 4 nya familjemedlemmar sett dagens ljus, Alba, Maja, Sixten och Ronja.
2019 innebar även en utveckling och kunskapsförkovran på såväl personligt som yrkesmässigt plan, något som jag förhoppningsvis kommer att ha glädje och nytta av under kommande år, ja testen av mitt liv. Kunskap kan aldrig tas i från oss!
Det nya årtiondet hoppas jag även ge större utrymme för det mänskliga mötet, i riktiga livet. Visst fyller sms och sociala medier sitt syfte att få kontakt med varandra och dela med sig av det vi upplever, men det är trots allt en kommunikation utan dofter, skiftningar som rörelse, energi då själar möts samt den viktiga beröringen. En vänlig hand på axeln, fötterna som möts under bordet och andetagens vindpust från dem vi älskar.
Nu ska gammelgäddan snart dricka årets första kopp kaffe, lyssna på musik som det inte går att vara utan och möta årets första dag. 
Önskar oss alla ett kreativt och kärleksfullt 2020 med fler mänskliga möten!

RSS 2.0