🌿

Klart!🌿🙏🌿
OgrÀsrensvÀnlig höjd, ca 5 kubik flis, hÀstskit och jord. Handavtryck frÄn min visningstrÀdgÄrd Greenroom of love med tillhörande texter om kÀrlek Sommarsalongen 2010 Ulriksdals slottstrÀdgÄrd ( roligt minne ).
RĂ„djurssĂ€kert, Ginko biloba pĂ„ tillvĂ€xt och bĂ€st av allt, odlingslĂ„dan i mitten har mĂ„tt utrĂ€knat efter det gyllene snittet. 😊 (null)

(null)

🌿

Det Àr mÄnga Äsikter och tankar kring Paola Roberto nu och i samband med det dök ett minne upp.
Jag och författaren Lasse Strömstedt hade blivit tillfrĂ„gade att Ă„ka till HammargĂ„rdens ungdomsvĂ„rdshem för att trĂ€ffa ungdomarna dĂ€r. 
Han i egenskap av gammal kÄkfarare, fÀngelsekund och samhÀllsdebattör och jag som relativt ung (27Är) mentalskötare och behandlare inom missbruksvÄrden pÄ Maria ungdom.
Eftersom det var ( som jag minns) ett paragraf 12 hem, var ungdomarna dÀr pÄ tvÄngsintyg och upplevde det som ett ungdomsfÀngelse.
VÀl samlade i dagrummet och efter presentation var det dags för ungdomarna att berÀtta om sig sjÀlva.
Lasse Strömstedt stÀllde frÄgan till en yngling "Varför Àr du hÀr?" och han började " Jo du förstÄr, farsan söp och morsan knapra lugnande tabletter och i plugget...."
Lasse avbröt och sa "Stopp, men det fÄr man ju inte fÀngelse för, jag frÄgade vad du gjort för att hamna hÀr"
Det visade sig att ynglingen rÄnat personer samt gjort ett flertal inbrott och dÀrför hamnat dÀr han nu var.
Vad jag vill ha sagt Àr att det finns alltid olyckliga omstÀndigheter och trasiga barndomar som orsak till ett dÄligt mÄende och som sjÀlvklart bidrar till hur vi agerar I livet. Men... Paolo Roberto och alla andra som fokuserar pÄ orsaken i första hand, i stÀllet för den gÄngna handlingen. Oavsett vad vi bÀr i vÄrt sjÀlsliga bagage Àr vi alla ansvariga för de handlingar vi gör.
Önskar oss alla, allt gott i denna vackra tid mellan hĂ€gg och syrenđŸŒș

🌿

(null)

(null)

(null)
Ulriksdal ❀

SkönheterđŸŒș

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

🌿

Jag vill bara ge DStore i skrapan pÄ Götgatan en stor eloge för sitt trevliga bemötande och informativa sÀtt. Sedan i lördags har det varken gÄtt att ringa ut eller in, inget internet och inget fungerande bank ID. Detta pga att jag inte uppdaterat mobilen. DÄ jag har nÀra som Àr isolerade/sjuka har det kÀnts jobbigt att inte kunna vara tillgÀnglig eller ringa det dagliga samtalet. Att inte kunna gÄ in pÄ banken har varit frustrerande eftersom jag behövt hÀmta information till revisor mm.
Efter dagens Ă„kande hit och dit ( avstĂ„nd pĂ„ pendeltĂ„g sĂ„ gott det gĂ„r) samt nytt bank ID efter besök hos banken funkar det igen. Med tanke pĂ„ tiden vi lever i Ă€r problemet inte stort, men oj vad isolerad och bortvĂ€nd frĂ„n vardagen jag kĂ€nt migđŸŒș som sagt, tack DStore, till skillnad mot Apple-store i TĂ€by ser ni mĂ€nniskan bakom kunden

🌿

Ut flykt Flykt ut 🌿
UppeupptĂ€cksfĂ€rd innan emeriten kommit för att stanna i sjĂ€len. Först Muskö  och sedan cafĂ© Rosenhill (den i Grödinge, största behĂ„llningen var galleriet och den trevlige konstnĂ€ren dĂ€r) gott dĂ€r ocksĂ„ men slĂ„r inte sin namne pĂ„ Ekerö (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

RSS 2.0