Sakta jag går genom stan

Varje tisdag vandrar jag Sveavägen fram efter att ha tillbringat några timmar med min sånggrupp. Det är verkligen livsbejakande att sjunga och nu är repetitionerna i full gång inför konserten i mars. Eftersom det är barndomens gator jag traskar på kommer naturligtvis minnen.

Löj-luft gott

Skriv inläggstext 

Tar fram julklappen ur frysen, hackar röd lök och en klick gräddfil sen löjrom i en rejäl klick.

500 gram ren och skär njutning!
Godnatt!

Metamorfos

Skriv inläggstext 

När Facebook påminner om händelser blir det också ett minne som vaknar. För fyra år sedan åkte jag kust till kust i USA med intentionen att följa den mytomspunna route 66. 

Efter ett hisnande äventyr på snöiga vägar i nationalparker och flygtur med helikopter över Grand Canyon började färden på den berömda Highway 66 och visst var det häftigt. 
Men efter några dagar med stopp i byhålor som blivit övergivna bröt vi rutten och styrde kosan söderut. Det var helt enkelt inte som vi räknat med, eller ville att det skulle vara dessutom var det januari och kallt. Från och med den dagen stack vi fingret i luften för att se vart vinden blåste och var resten av resan väldigt spontana i vårt val av resmål

Idag ser jag parallellen till mitt liv i det stora, att jag avbryter min livsresa om det inte känns bra och framförallt om det är kallt och då kan det även gälla själslig kyla. Jag inser att jag har ett ansvar att se mitt liv som en resa där målet, av olika skäl förändras. Arbetsuppdrag som inte känns genuina, platser där man inte trivs och framförallt relationer som inte är äkta och från hjärtat. 
Men det kostar på att förändras, att bryta upp från drömmar, förväntningar och relationer. Det gör ont att inse att det inte blev som man planerat eller människor som man trodde var goda i själva verket bar en mask, var onda och att det var teater alltihop. Sen kan det gälla arbetsrelationer, kärleksrelationer eller släktrelationer. Men kanske förändringen leder till något positivt, precis som resan där vi bytte fokus och lät vinden styra våra val. För jag hade knappast hamnat på de magiska okända platser, med restauranger värda att nämnas i guide Michelin. Inte heller hade jag fått uppleva firandet av Mardi Gras i New Orleans som nog alltid kommer vara en av de häftigaste upplevelser jag varit med om.
Tänker på vilken smärta den lilla larven måste känna, när den efter sitt liv i kokongen, smärtsamt vecklar ut sina vingar och upptäcker till sin egen ( och säkert andras) förvåning att den utvecklats till en vacker fjäril.
Förändring gör ont, sorg gör ont och när vägen ändras blir det aldrig som förr, på gott och ont

Nu väntar en god kopp te, ajöss

Kasta sten i glashus....

Skriv inläggstext 

Ord

Skriv inläggstext 

Skriv inläggstext 

Ja så är det!

Skriv inläggstext 

Words

Skriv inläggstext 

Livet

Skriv inläggstext 

Det händer rätt ofta att jag får frågan om hur jag orkar göra "så mycket" saker. Sanningen är att om jag inte får använda min kropp och själ skulle jag inte orka någonting. Samma sak är med nyfikenheten, jag vill prova nya saker, äta nya maträtter, se nya filmer, gå på nya restauranger, besöka nya platser och är övertygad om att främlingen är vännen vi ännu inte lärt att känna


Vi är olika och det finns ju dem som vill åka till ex.Spanien, Thailand varje år och se samma stränder, vägar, städer, landsbygd och höra samma språk, äta samma mat, leva i samma kultur dag ut och dag in, ned viss variation naturligtvis. Ingenting som är fel, alla är vi olika men jag är alldeles för nyfiken fortfarande men det ändras säkert när jag blir äldre. Då kanske jag bara vill sitta i en solstol vid vattnet med en drink i handen, besöka den lokala bagaren, äta på samma restaurang och bara betrakta omgivningen från morgon till kväll förhoppningsvis med vänner, barn och barnbarn nära. För utan de relationerna känns tillvaron nog rätt meningslös, oavsett  var man än befinner sig, ensam är inte stark.

Naturligtvis återkommer jag till ställen där jag har vänner jag vlll hälsa på som Paris, Barcelona m.m men då handlar det om ett par veckor på sin höjd och fokus på att skapa minnen tillsammans. 
Ja, en sak jag verkligen skulle vilja göra med mina barn för att skapa gemensamma minnen är att åka och fira Marde Gras New Orleans, av alla upplevelser är den en av de i toppen som jag gärna gör om. En vecka tillsammans i glädjande fest med musik, kultur och karnevalståg. 
Delad glädje dubbel glädje

Nu väntar en dag av arbete men även roligheter och jag känner tacksamhet över att ha fått en så stark förmåga att ta vara på livet och de goda relationer som hör till det.
Ja, jag tror att det är därför jag njuter, för den enda regel jag har är att inte skada någon på livets färd utan stolt kunna gå med rak rygg i livet, med vetskap om att inte ha lurat, ljugit eller svikit de jag älskar.
Önskar oss alla en fin dag

Godnatt

Skriv inläggstext 

Skriv inläggstext 

Godnatt

Enkelt.....

Skriv inläggstext 

🌻

Skriv inläggstext 

Ögat är själens spegel

Skriv inläggstext 

Lördagsbrunch

Skriv inläggstext 

Lördagsmorgon i sängen

Jag hör hur det kvittrar utanför fönstret och igår var det 6 grader varmt. Människor satt vända mot solen och snön har smält bort. Det är nästan så jag glömmer att det är januari även om det i bakhuvudet finns en beredskap om att det kan bli kallt igen. 


Just kvittret från fåglar sätter igång en känsla av glädje och framtidstro, en positiv förväntan om vad som komma skall och jag känner glädje djupt i mitt hjärta. 
Glädje att få vara i ett sammanhang, med människor som jag tycker om och som tycker om mig, ja en del tror jag tom älskar mig som jag älskar dem. Relationer som är äkta från hjärtat.
Livets klocka tickar på och bara vi själva tar beslut om vad vi fyller det med och det ser olika ut för alla.

Jag är så tacksam att jag verkligen fått förmågan och konsten att leva och njuta, att somna varje kväll med känslan av att verkligen varit med i livet medan det pågår.
Samtal med intressanta personer, krävande men roliga uppdrag, spännande teaterföreställningar, gripande filmer, konserter med artister som har guld i struparna, resor till länder och orter där jag får lära mig andra kulturer och träffa främlingar som blir nya vänner, middagar i umgänge med älskade barn med respektive som ger ännu fler hjärtan att få dela glädje och sorg med, fantastiska måltider på restauranger där både miljö och mat är värt varenda krona.

Sist men inte minst, tackar jag mina föräldrar som gett mig förmågan se vad äkta kärlek är, att ge och få kärlek som är generös och från hjärtat, som inte vill något annat än att den man älskar ska må bra och få ha sin själ i fred. Som inte kräver lydnad eller krav på att ändra vem man är eller äga någons hjärta och tankar, som vet vad ordet älska betyder på riktigt.

Snart ska jag iväg på brunch och långsamt njuta av varenda tugga i det bästa av sällskap, ett av mina barn, för att senare gå på födelsedagsfest. En fin lördag väntar!

Önskar oss alla en kärleksfull och glädjerik lördag:)

Godnatt

Att gå på toaletten kan vara en ren njutning och då menar jag inte fysiologiskt utan estetiskt. Om jag skulle sätta poäng på alla de olika toaletter jag varit på, skulle det vara en väldig variation.

Nu är det naturligtvis så att jag inte minns alla , det är en omöjlighet, men  de som av någon anledning sticker ut, positivt eller negativt minns jag.
De med ett enkelt hål grävt direkt i marken ger kanske inte de mest fräschaste minnena, inte heller den i Paris på 70 talet där hundratals kackerlackor rasade ner från taket då man tände lampan.
Lyxiga toaletter hör ofta hemma på tjusiga hotell eller restauranger med klass. Där man torkar händerna på små frottéhanddukar som ligger i prydliga högst och färska, vackra blomsterarrangemang ger besökaren glädje.
Men största njutningen har jag upplevt på utedass. Med dörren på vid gavel och vinden som susar i springorna är tillfredställelsen total.
Då är det gott att leva
Godnatt människobarn, var ni än är❤️

WC njutning

Skriv inläggstext 

Ord

Skriv inläggstext 

Yes

Skriv inläggstext 

......

Skriv inläggstext 

Så sant

Skriv inläggstext 

yes

Skriv inläggstext 

Måndag

Skriv inläggstext 

Godnatt

Skriv inläggstext 

Kvällstankar

Älskar, älskar inte, älskar, älskar inte....osv

Vi har väl alla plockat kronbladen på en prästkrage när vi är förhoppningsfullt kära i någon. Sett hur antalet blad minskat allteftersom sekunderna går. 
Jag tror inte jag är ensam om att förutse vad som väntar då det är ett tiotal blad kvar. Kanske resultatet ser ut att bli något annat än väntat och "tvingar" oss att med fusk rycka två blad i samma grepp så att utfallet blir det vi önskat.

Frågan är om vi kan göra detsamma i andra situationer, förutse vad som komma skall och därmed försöka förändra ödet.
Frågan är om vi ens ska göra det, om meningen med att ge sig in i leken även är att vi ska tåla den.
Allt har sitt pris och jag tänker på texten av Barbro Hörberg
" Man får betala för sig här i livet, det som är underbart får kosta på, och om det sen var värt det höga priset, det vet man aldrig förrän efteråt"
Godkväll

Morgon ord

Ja, så sant som det är sagt. När en människa ljuger och säger olika saker till alla runt omkring så glömmer eller kanske tänker hen inte på att människor pratar med varandra. Sanningen kommer alltid fram

Kanske börjar åttaåringen vakna till liv igen:)

Skriv inläggstext 

.

Skriv inläggstext 

Ord mot midnatt

Skriv inläggstext 

Skriv inläggstext 

Godnatt

Skriv inläggstext 

Idag för tre år sedan

För tre år sedan skrev jag texten  nedan som en kontrast till hur fult och smutsigt allt kändes den dagen. Orden gäller än, längtan efter det vackra, äkta och rena

Längtan efter det vackra en kall och grå dag som idag

Solrosor, kärlek, vänlighet, rosor, nybakat bröd, humlor, maskrosor, ömhet, värme, musslor, champagne, vänskap, nyskördad potatis med smör, pioneer, renhet, äppelträd, fågelsång, ömhet, poesi, lavendel, kaffe, leende, körsbärsblom, varma bad I en sjö, smultron, snäckor, möten med medmänniskor, lakan som torkat I vinden, citroner, älskade barn, ärlighet, salta bad I havsviken, doften av schersmin och bultande, varma hjärtan 
ullafriberg.blogg.se

En öl, tack!

Det har hänt att jag köper ett vin bara för att etiketten är fin, nu beställer jag en öl av samma orsak😁

Längtan efter att bli hel igen

Skriv inläggstext 

Att förlora fotfästet

Skriv inläggstext 

Idag är det tre år sedan jag tog emot samtalet som varade 19 minuter och 23 sekunder. Jag hoppas att tiden läker alla sår 

Kallt ute, varmt inne

Skriv inläggstext 

She let go

She let go.

Without a thought or a word, she let go.

She let go of fear. She let go of the judgments.
She let go of the confluence of opinions swarming around her head.
She let go of the committee of indecision within her.
She let go of all the ‘right’ reasons. Wholly and completely,
without hesitation or worry, she just let go.

She didn’t ask anyone for advice. She didn’t read a
book on how to let go… She didn’t search the scriptures.

She just let go.
She let go of all of the memories that held her back.
She let go of all of the anxiety that kept her from moving forward.
She let go of the planning and all of the calculations about how to do it just right.

She didn’t promise to let go.
She didn’t journal about it.
She didn’t write the projected date in her day-timer.
She made no public announcement and put no ad in the paper.
She didn’t check the weather report or read her daily horoscope.

She just let go.
She didn’t analyse whether she should let go.
She didn’t call her friends to discuss the matter.
She didn’t do a five-step Spiritual Mind Treatment.
She didn’t call the prayer line.
She didn’t utter one word. She just let go.

No one was around when it happened.
There was no applause or congratulations.
No one thanked her or praised her.
No one noticed a thing.

Like a leaf falling from a tree, she just let go.
There was no effort. There was no struggle.
It wasn’t good and it wasn’t bad.
It was what it was, and it is just that.
In the space of letting go, she let it all be.
A small smile came over her face.
A light breeze blew through her.
And the sun and the moon shone forevermore.

By Reverend Safire Rose

Tacksam

Jag är inte ensam om att arbeta hårt, vi är många som gör det, men jag är tacksam att jag känner sån glädje.

Det är spännande att uppdragen är så varierande och innehåller så många olika delar.
Etik och kulturutbildning för de mest underbara kursdeltagare jag varit med om, vilket gäng av personligheter! 
Kulturfest, trädgårdscafe, planer, genomgång av kommande säsongs skötselplan, praktikprat och måleri, sommarplaner, ja en pytt av olika uppdrag med varierande tidsplan. Sen, födelsedagsfirande och konsert på det. Många kan numer höra att jag är på väg på grund av min nyckelknippa, där fyra uppsättningar av nycklar till lika många uppdrag skramlar som knippan hos en fångvaktare.
Priset blir, att klockan 21 är jag fullständigt däckad och somnar ovaggad så nu är det sängdags.
Jag önskar dig och mig en god natt!

Vi är alla värdefulla

Skriv inläggstext 

Godnatt

Ser på nyheterna att det ska bli kallt framöver, då kanske det passar bra att blanda till sig en vargtass till helgen😊

Godnatt 

Skriv inläggstext 

Fick dessa ord skickade till mig....

Skriv inläggstext 

Sov gott

Så har första dagen på 2017 snart övergått i den andra. 

Helgen har gått i kärlekens och de goda mötenas tecken. Middag med en av sönerna och hans flickvän en av kvällarna, middag hos kära vänner följt av Nyårsfirande på Skansen och dag middag med två av mina tre älskade ungar
I morgon är vardagen åter med arbete och möten med nya intressanta människor.

Summerar jag 2016 var det ett år som gick mestadels i moll, med undantag av ljusglimtar som gav tröst. Resan till Frankrike, underbara dagar vid havet på Ingarö och min tour längst kusten i södra Sverige finns lagrade som fina ädelstenar.

Att säga farväl till de som finns i våra hjärtan är smärtsamt oavsett om de gått vidare genom döden, svek eller på annat sätt. Vetskapen om att aldrig mer träffas, prata eller omfamna varandra känns outhärdligt men livet väljer sina egna vägar.
I morgon är det den första måndagen på det nya året och jag ska upp tidigt.
Julennär nedpackad och de röda gardinerna har fått ge plats för vita.
Jag sätter på Spotify och lyssnar på lugn och härlig musik och känner tacksamhet till livet
Sov gott

I väntan på morgondagen

Skriv inläggstext 

2017

Skriv inläggstext 

2017

Precis hemkommen från Skansens nyårsfirande och i år var det Pernilla August som läste in det nya året.
När jag stod där slog det mig att texten är lika aktuell idag.

Ut Wikipedia läser jag följande:
Det var den gamle skådespelaren Anders de Wahl som började läsa Nyårsklockan uppe på Skansen år1895.Man ansåg att en högstämd dikt borde passa vid detta tillfälle för att samla människor kring nyår och efterlyste en skådespelare med stark stämma som kunde läsa utomhus,då varken mikrofoner eller högtalarefanns.Uppläsningen blev en succé och snabbt en populär tradition. Upp till 10.000 stockholmare kunde vallfärda till Skansen redan under de första åren i början av 1900-talet.När sedan radion kom år 1928 så kunde nu även resten av landet höra honom. Han fortsatte (med några få nyår som undantag) att läsa dikten utomhus från Skansen fram till nyårsskiftet 1945-46 (även om han de sista åren läste från en radiostudio istället för från Skansen. I ytterligare tio år kunde man sedan höra hans stämma i ett bandat radioinslag på nyårsnatten. Traditionen låg sedan under flera år nere efter Anders de Wahls död (eftersom läsningen var så starkt förknippad med de Wahl och hans röst), för att sedan återupptas i och med tv-mediets ökade popularitet år 1977 med skådespelaren Georg Rydeberg som uppläsare. Rydebergs uppläsning blev mycket uppskattad av tv-tittarna och man fortsatte. Evenemanget direktsänds sedan dess av Sveriges Television.

Recitatörer av "Nyårsklockan" från år 1895 och framåt

Anders de Wahl år 1895-1955 (från år 1928 i radio; år 1945-55 på inspelat ljudband i radio)
Georg Rydeberg år 1977-82
Jarl Kulle år 1983-96
Margaretha Krook år 1997-2000
Jan Malmsjö år 2001-



Ring, klocka, ring i bistra nyårsnatten
Mot rymdens norrskenssky och markens snö;
Det gamla året lägger sig att dö...
Ring själaringning över land och vatten!
Ring in det nya och ring ut det gamla
I årets första, skälvande minut!
Ring lögnens makt från världens gränser ut,
Och ring in till sanningen till oss, som famla!

Ring våra tankar ut ur sorgens häkten,
Och ring hugsvalelse till sargad barm
Ring hatet ut emellan rik och arm
Och ring försoning in till jordens släkten

Ring ut bekymren, sorgerna och nöden,
Och ring den frusna tiden åter varm
Ring ut till tystnad diktens gatularm,
Men ring till sångarhjärtan skaparglöden

Ring ut den stolthet, som blott räknar anor,
Förtalets lömskhet, avundens försåt
Ring in det rätta på triumfens stråt,
Och ring till seger mänsklighetens fanor

Ring, klocka, ring... och seklets krankhet vike;
Det dagas, släktet fram i styrka går!
Ring ut, ring ut de tusen krigens år,
Ring in den tusenåra fredens rike!

Hoppas att 2017 blir ett glädjerikt och kärleksfullt år!


RSS 2.0