Glädje

Vid ett besök hos en kund som jag designade trädgården åt för länge sedan, 12 år sen tror jag, blev jag så glad. Hennes lekfulla skulpturer och betongskapelser gav inspiration och lusten att fördjupa mig i betongkonsten kom till ytan igen. 

Det ska bli skoj att se vad det blir!
Önskar er en fin, kärleksfull och kreativ söndag🌺

Glädje och samtal om livet

Skriv inläggstext 

onsdagstankar

Trots att sommaren inte är den soligaste, känner jag värmen från mina nära och kära. 

Det känns som de flesta är i en fas av vänlighet och glädje över att umgås med varandra, så det har varit lunch eller middag så gott som varje dag i trevligt sällskap och det ger naturligtvis extra värme i hjärtat.

Samtidigt flödar Stockholm av roliga och intressanta saker att göra, som konserter, utställningar, teater, bio och massa andra häftiga upplevelser. En del kostar pengar men det mesta är gratis, helt fantastiskt! Därför ligger jag här, trött med tunga ögonlock och antecknar i kalendern vad jag inte ska missa och det är mycket eftersom jag är så nyfiken på vad livet har att erbjuda.
I morgon är en ny oskriven dag och jag känner sömnen komma smygande samtidigt som hjärnan letar toner till musiken från kvällens konsert med Folkbus.
Livet blir vad vi gör det till och allt vi gör och har gjort mot andra men även mot oss själva slår tillbaks som en boomerang
Godnatt och sov så gott🌺

Så kan man också duscha😊

Skriv inläggstext 

Måndagsfundering

Efter ett samtal idag med en äldre klok person som lärt sig behärska den nya tekniken undrar jag. Är det ok eller oförskämt att inte svara på sms, mail eller messenger?
Hen jämställde det med att få ett brev, om än kort och att det var nonchalant att inte svara ens med "är upptagen, återkommer när jag har tid" eller "tack, hör av mig sen. 
Är det en ny tid av konsumtion och osynliggörande av människor som vi lever i, eller bara brist på "hyfs och uppfostran" som hen uttryckte det.

Självklart finns det situationer där man inte svarar på samtal, brev eller otrevliga sms, det var vi överens om, det kan ju vara människor som är elaka och onda som bara är ute efter att skada, hen kände minsann igen numret från en påträngande persiennförsäljare och svarade inte, men i övrigt?
Har vi inte en skyldighet att svara om någon vi har en relation till undrar något? Och dessutom där vi ser att personen läst det man skrivit?
Är vi inte tillräckligt rakryggade att ärligt tala om att vi inte vill svara, att vi är så stressade så att vi väljer att inte svara personen, prioritera bort, att behandla hen som luft?
Hen som för övrigt är en av alla dessa fantastiska årsrika i Solna kommun, som inspirerats av Dagny " Bojan" Carlsson som började blogga som 100åring. 
På väg hem kollade jag om det var något sms från någon vän som jag inte svarat på och kände inte den minsta stress.

Lyx

Skriv inläggstext 

Skördefest🌿

Skriv inläggstext 

söndagstacksamhet

Livet är som en chokladask, man vet aldrig vad som finns i pralinen, sa Forest Gump och det stämmer. 

Hårt arbete, gemenskap medvänner, kärlek, kreativitet, naturen, god mat och dryck samt musik är bra indigridienser i en chokladask.
Gårdagen innehöll allt och idag idag är det lite svajigt i både kropp och själ, men det var det värt🌺
Sjunger som Peps
Oboy vilket härligt väder, solen skiner i dag🎶🎶🎶❤

Livet

Jag börjar se ett slut på idiotjobbandet. Som egen företagare existerar inte 9-17 dagar 5 dagar i veckan utan det är ständig jour. 

Nu är det inte så att jag klagar på något sätt, det är ju självvalt, men visst känns det när jag kommer hem 17 och sätter i gång med nytt uppdrag strax efter det.allt är inte lönearbete utan arbete för egen del. Jag har gjutit i betong, snickrat, målat och grävt i princip varje dag sedan april och där emellan rest till Tyskland och Skotland. Jobb, jobb, jobb men även kul, kul, kul!
Nu börjar det jag sått ge skörd, jag plockar upp potatis till middagen direkt ur jorden, likaså rädisor, gurka, persilja, jordgubbar och snart börjar tomaterna att mogna.
Jag äter min måltid med andakt och roligt nog kommer någon vän eller någon av ungarna på visit. Det är ju roligare att dela måltiden med någon men samtidigt skönt att äta vad och när jag själv vill. 
Men som jag började, nu ser jag resultatet av mitt slit och det ena föder det andra. Lusten och kreativiteten är tillbaks och stafflit står framme, dragspelet är avdammat och rösten längtar efter att sjunga. Jag har lärt mig mer om livet och tänker njuta av det då länge det pågår🌿🌺🎶😈☕️

En fin torsdag

Skriv inläggstext 

🌿

Skriv inläggstext 

Kvällsfunderingar

Vilken lycka vänskap är! Livet är det som pågår när vi är upptagna med annat, har någon skrivit och visst är det så många gånger. 

Livet som vi bara har ett av och som vi ska fylla på bästa sätt. Jag har skrivit det förr men det tål att skrivas igen, kärlek, förtroende och respekt är inget du kan få eller köpa, det måste förtjänas och det är där vänskap kommer in. 
Det enda som skiljer djup kärlek och äkta vänskap från varandra är sex, annars är känslorna desamma. Du känner förtroende och respekt för den människa som genom ord och handling har förtjänat det.Du litar på den som är ärlig och känner dig trygg tillsammans med den som inte vill skada dig och det gäller såväl i kärlek som vänskap.

Idag har jag känt stark kärlek från såväl en vän jag pratar med dagligen som en annan där tiden rusat sedan vi sist hördes. Gemensamt för bägge är känslan av glädje och fullständig tillit, lite som övningen på teaterskolan där den som står mitt i ringen ska blunda och falla bakåt, fullständigt trygg i att någon tar emot. Känslan att personen finns om du faller, om du inte orkar.

Därför blir smärtan desto större om personen du blint litade på stiger åt sidan i stället för att ta emot. Medvetet skadar dig genom att låta dig slå hårt i marken trots löften om att alltid finnas som skydd. Följden blir att man nästa gång inte vågar blunda och falla eftersom rädslan att löftet bryts är för stor och skadan riskerar bli ännu större.
Det är då den äkta vänskapen kommer in. Vänner som tröstar, ser till att man får i sig mat, tvättar våra kläder, snyter våra rödgråtna näsor och tröstar, tröstar, tröstar.
Vänner som inte höjer rösten, skriker och gapar, slänger luren i örat och på alla sätt förnedrar dig till du inte tror du är vatten värd.
Vänner som älskar dig för den du är.
Med trötta ögon avslutar jag dagen med att känna tacksamhet över äkta vänskap och att livet är gott!! 
Godnatt människobarn, var ni än befinner er❤

🌿

Skriv inläggstext 

Lördag och glädje

Skriv inläggstext 

sommarkväll

Vilken härlig kväll på Rosenhill

Onsdagsmorgon

Hör på morgonradio om fula byggnader i Stockholm och det är verkligen tydligt att smaken är som baken. För någon är ett hus det gräsligaste som finns medan en annan tycker att just den arkitekturen är finast i hela staden.

Att vi lägger in känslor i vår bedömning av saker spelar naturligtvis in. Har jag som barn lekt på en plats, vandrat i rum som lämnat positiva minnen så färgar det naturligtvis min känsla. 
Även andra saker som mat, musik och färger ger kopplingar till känslor.
Rött är en sån sak för mig, trots att jag vet att det är en färg som jag kan klä bra i, bär jag sällan plagg i röda nyanser. Anledningen är helt klar för mig, det är kopplat till tvång, jag ska förklara.
Vi var fyra systrar varav Lena är den som är närmast mig årsmässigt, det skiljer två år mellan oss och det innebar att hon som storasyster ofta valde först. Oavsett om det gällde godis, läsk eller just färger.
Jag har alltid älskat blått i alla olika former, ultramarin, kobolt, havsblått med gröna inslag, turkost m.m
Men....Lena älskar också blått och skulle det köpas klänningar, koftor eller mössor så valde Lena blått och jag fick alternativet, oftast rött.
På fotografier från 60 talet ser man två söta töser, likadant friserade i pottlika frisyrer och jumprar i blått och rött, jodå jag bär den röda.
I ärlighetens namn är det från början alltid likadana kläder vi är klädda i bara storleken skiljer och jag tror det var vanligt förr. Tvillingfoton med identiska klänningar och ibland, kanske tack vare en lätt anarkistisk moder, sitter rosetterna på huvudet på olika sidor.
Men tillbaks till kulörerna.
Ibland fanns inte rött som alternativ och då blev det grönt, gröna påslakan, badhandukar, mössor och vantar m.m
Konsekvensen blev att jag är väldigt förtjust i grönt, det representerar på något sätt frihet, ickekontroll och glädje. Kanske det är därför jag använder så mycket grönt i mina målningar och har valt att arbeta med den gröna världen?
Vad vet jag och det är inget som ger mig något större huvudbry för det finns annat att tänka på en vacker sommardag som idag.
Nu ska jag ta med mig påtårskoppen med kaffe och sätta mig i solennoch planera dagen. Fundera ut vilken mat jag ska bjuda lunchvännen på och hur mycket betong som behövs till mina rabarberfat.
Önskar dig och mig en fin dag❤

På utflykt bland grodor🐸

Skriv inläggstext 

🌿

Skriv inläggstext 

Torsdagsglädje

Torsdagen gav lycka långt in i själen som torsdagar med trädgårdscafe ofta gör. Att tillsammans med fina sommarungdomar och fina årsrika människor promenera till vattnet och se segelbåtar, känna vinden från Mälaren och fika med hembakat bröd ger verkligen kraft att fortsätta jobba med det jag brinner för. Att rita trädgårdar och planera verksamheter som underlättar för utevistelse oavsett ålder, sjukdom och intresse från personal. Har sedan många år utbildat personal i kultur och utemiljöns betydelse för hälsan och nu känns det äntligen som tiden kommit i kapp. 
Älskar mitt arbete🌺

Mer rosor

Skriv inläggstext 

Japp

Skriv inläggstext 

Lördagsmorgon

Godmorgon🌺
Ligger och lyssnar på P4 med Lisa Syrén, rena myspysterapin, läser DN och har gjort kaffe och en god ägg och kaviarsmörgås. Utanför hörs fåglarna kvittra och solen letar sig fram mellan molnen
Är glad, livet är gott 🌿

RSS 2.0