Härlig helg🌺

En fin helg med Stockholms kulturnatt och kalas på båthuset🌿🌺🌿 (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

🌿❤️🌿

(null)

🐥🌿🐥

Annandag påsk, den sista dagen av påsken och summerar jag helgen har den varit väldigt fin på många sätt. 
Eftersom jag fyllde 60 på påskafton bokade jag bord på Djurgårdsbrunns värdshus med dem jag älskar mest. Solen gassade och vi som åt var mellan 2 månader och 70 år

Ägg, lax, olika sillar, köttbullar och en massa andra godsaker fyllde våra tallrikar. Undantaget var lilla Alba som hade sitt eget smörgåsbord i form av sin mamma Annas goda tuttar. Ja, vi frossade och njöt allihop.
Efter kaffe med påsktårta och annat gott gick vi ner till kanalen och betraktade glada sjöfarare som äntligen kunde premiärköra sina båtar och jag riktigt hörde hur Bellman sjöng 
" Solen glimmar blank och trind, Vattnet likt en spegel"
Vi satte oss  i gräset nedanför Villa Solbacken och vem vet, kanske Carl Philip och hans Sophia (genom fönstret på Villa Solbacken) såg på när Vida storögt tittade på de regnbågsfärgade såpbubblorna som mamma Denise blåste.
Magnus instruerade både sin Sebastian och mig, hur man hanterar en av de alla batteridrivna sparkcyklar som finns överallt i stan att hyra och det var kul, absolut inte sista gången! 
Syster Inger såg lyckligare ut än på länge när hon satt på sin rollator med en cigarett i sin ena hand samtidigt som Vida försökte knuffa henne framåt.
Att få se mina barn med respektive, barnbarn, syster och Roffe skratta, prata och umgås med varandra var den finaste present jag kunde få!
Och änglasyster Lena var med hela tiden,  för kanske är det så att hon och andra kära som har lämnar oss, på något sätt ger än mer motivation att ta vara på livet. Att vi som får vara kvar en stund till liksom har "skyldighet" att  leva även för dem, att vi verkligen tar tillvara på livet medan det pågår.
När vi skildes mätta i kropp och själ, promenerade jag och Roffe längs vattnet med Kungsträdgården som mål. Det var en av de vackraste promenader jag gått och överallt låg människor i gräset och njöt av solen.
Väl framme stod körsbärsträden i blom och likt en 4 timmar lång föreställning med parken som scen, fick vi betrakta människor och djur, samtala om livet och träffa kära vänner som också kommit för att beundra blomningen.
En påskhelg att bära i hjärtat❤️
  (null)

(null)

(null)



🌿🐥🌿

Önskar er en fin och kärleksfull påsk ❤️ (null)

🌿

Både jag och Roffe blev tagna av dansföreställningen Märgben på Dieselverkstan, vilken kraft, vilka dansare! Utställningen av Malou Bergman var en bonus🌿 (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Livets gåva♥️

Vilken lycka att få umgås med dessa två små prinsessor. Tänk att jag både är farmor och mormor! 😍Mys på fredag med Vida och ett gäng tecknade figurer med konstigt språk😂 sen igår, kollofika med Vida och hennes fina föräldrar och under kvällen, hänga med Alba i provsmakningsrummet på spritmuseum medan föräldrarna kunde roa sig på festen. Så som hon skrattade åt den lilla randiga farbrodern som dekorerade barnvagnen. Senare fick reda jag på att det var en fjäril som hette Berit 😂😂😂Tacksam för livet💕🙏💕 (null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


♥️

(null)

Idag tog vi farväl av dig min systeryster Lena.
Det var värdigt, vackert men otroligt sorgligt och konstigt. Du har alltid funnits i mitt liv och nu är du..,,,borta, eller vad jag tror, bara i en annan dimension
Vem ska jag nu prata om barndomens minnen som givit så mycket glädje men också sorg, Vem ska jag snacka söderslang med och planera fest för swingpjattar och nalensnajdare för att hedra mamma och pappa med? Vem ska jag minnas varma bilfärder genom Europa till Portugal där vi i Pyrenéerna blev rånade av bergsrövare på 60 talet? Vem ska jag dansa Anita Lindbloms "I basker blå" med rörelser till? 
Känslan av livets futtighet blir väldigt stark och jag tänker på oss som får vara med en stund till.
Vi får ta vara på varandra och bära med oss alla goda minnen, alla skratt och tokigheter. Sjukdomarnas fula trynen och händelser i det förgångna har alltid sin förklaring men får inte dominera över det faktum att århundrandets primadonna nu får leva la dolce vita med mamma, pappa, övrig släkt och vänner♥️ 
Är övertygad om att Lena och Gunilla sjunger en fado tillsammans och att alla välkomnar henne med ett glas Pol Roger och en ljuvlig skaldjursplatå när hon nu gör en glänsande entré genom pärleporten. 
Jag blundar och både ser och hör änglakören kraftfullt sjunga"You simple the best" samtidigt som de likt konfetti strör tusentals stjärnor på den gyllene, himmelska lyckliga gatan, där hon leende skrider fram i glänsande pumps som en tuff brud i lyxförpackning ♥️
Den Lena vi alla älskade har äntligen fått ro

Summering av helgen

Trandansen igår, sedan vandring i naturreservat. Idag vandring och promenad i Stockholm.  (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Skönt att vara åhörare ibland. Intressant föreläsning med fokus på medeltiden och dess medicinalväxter. Än mer intressant att ny forskning visar att den största delen av våra läkeörter hämtades hem av vikingarna, långt innan nunnorna och munkarna odlade dem i sina klosterträdgårdar🌿🌿🌿

🌿🌺🌿

Ligger i hotellrummet och summerar dagens kurs samt planerar morgondagen. Tycker det är roligt och lärorikt att genom arbetet eller privat komma till ställen jag aldrig tidigare besökt. Skövde är en vacker promenadvänlig stad med så intresserade och vetgiriga kursdeltagare. Nöjd men trött i både fötter och käkar efter många timmars pratande, kommer nog både jag och deltagarna somna ovaggade i natt.

🌺🌿🌺 (null)


(null)


(null)


(null)


(null)


RSS 2.0