🌿

Det Àr befriande pÄ nÄgot sÀtt att umgÄs med mÀnniskor som inte har den minsta koll, eller kanske mer rÀttvist, inte Àr det minsta intresserade av vissa saker.
Som har en tv hemma men inte anvÀnder den för "det behövs nÄgon krÄnglig lÄda till, som kostar en massa"
Som dessutom delar min Ă„sikt att det Ă€r roligare att sjĂ€lv göra saker Ă€n se pĂ„ tv nĂ€r andra gör det och det gĂ€ller allt. Plocka svamp, laga mat, diskutera, resa, Ă€lska, ja allt
Som inte har en enda Facebook kompis just dĂ€rför att de inte Ă€r med pĂ„ FB. Som inte har sett en enda persons ansikte pluta med lĂ€pparna i en grimas som ska vara smickrande i en av alla selfies, eller sett musklerna spela i en kropps selfie eller sett en enda hund utklĂ€dd till baby eller en tokig katt dom jagar möss pĂ„ en iPad.

Som tror att twitter Àr fÄgelkvitter och som pÄ nÄgon bonnig dialekt ( ber om ursÀkt för mitt 08 beteende, om nu nÄgon lÀngre vet vad en 08 var) frÄgar
" Har du en sÄntöckadÀraifÄne eller samsung?" NÀr valet av mobil kommer upp.
Som dĂ€remot vet hur man slaktar ett fĂ„r pĂ„ ett skonsamt sĂ€tt ( sĂ„ gott det gĂ„r) plöjer en Ă„ker, sitter 10 minuter med suggans huvud i knĂ€t och kliar henne mellan öronen för annars matvĂ€grar hon och vars garderob till största del bestĂ„r av t-shirts med reklamtryck, gratis e gött.
Som tÄlmodigt lyssnar pÄ gnÀll och lyssnar pÄ hÄrdrock i hörselkÄporna under dagens arbete.
Ja, över huvud taget Àr det befriande med mÀnniskor som Àr genuina och okonstlade, oavsett om de bor i storstaden eller pÄ bonnvischan dvs utanför tullarna. JodÄ, erkÀnner villigt min bonniga boning i förorten Solna, pÄ grÀnsen till Norrland.
Som (om vi gĂ„r tillbaks till selfies) med förvĂ„ning lĂ€ser forskningen som visar att de som Ă€r fixerade vid attlĂ€gga ut bilder pĂ„ sig sjĂ€lv till stor del Ă€r narcissister OCH/eller lider av dĂ„lig sjĂ€lvkĂ€nsla, med orden " de sĂ€ger vĂ€l sig sjĂ€lv, vad fĂ„r de ut av det"? 
Men det Ă€r Ă€ven befriande att som omvĂ€xling bli serverad stekt sill med löksĂ„s, korv med mos och torsk med Ă€ggsĂ„s som smakar gott med en kall pilsner i skenet av fotogenlampan.
Nu vill jag inte generalisera pÄnÄgot sÀtt för alla utanför Stockholm Àr inte bönder likasom alla i Stockholm inte Àr fixerade vid offentliga medier.
SjÀlv glÀdjs jag med mina vÀnner, bÄde de pÄ fb och de utan och finner mÄnga gÄnger glÀdje i att fÄ ta del av andras Àventyr och upplevelser.
Och det Ă€r ju det som gör det sĂ„ hĂ€rligt att leva, att vara vuxen och fĂ„ göra och tycka som man vill, sĂ„ lĂ€nge man inte skadar nĂ„gon, för dĂ„ kan man lika bra fĂ„ drunkna i dynggropen utanför svinstian.
Som en sann Stockholmstös önskar jag dig och mig en prima dag🌾




Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0