Kvällsfunderingar

Vilken lycka vänskap är! Livet är det som pågår när vi är upptagna med annat, har någon skrivit och visst är det så många gånger. 

Livet som vi bara har ett av och som vi ska fylla på bästa sätt. Jag har skrivit det förr men det tål att skrivas igen, kärlek, förtroende och respekt är inget du kan få eller köpa, det måste förtjänas och det är där vänskap kommer in. 
Det enda som skiljer djup kärlek och äkta vänskap från varandra är sex, annars är känslorna desamma. Du känner förtroende och respekt för den människa som genom ord och handling har förtjänat det.Du litar på den som är ärlig och känner dig trygg tillsammans med den som inte vill skada dig och det gäller såväl i kärlek som vänskap.

Idag har jag känt stark kärlek från såväl en vän jag pratar med dagligen som en annan där tiden rusat sedan vi sist hördes. Gemensamt för bägge är känslan av glädje och fullständig tillit, lite som övningen på teaterskolan där den som står mitt i ringen ska blunda och falla bakåt, fullständigt trygg i att någon tar emot. Känslan att personen finns om du faller, om du inte orkar.

Därför blir smärtan desto större om personen du blint litade på stiger åt sidan i stället för att ta emot. Medvetet skadar dig genom att låta dig slå hårt i marken trots löften om att alltid finnas som skydd. Följden blir att man nästa gång inte vågar blunda och falla eftersom rädslan att löftet bryts är för stor och skadan riskerar bli ännu större.
Det är då den äkta vänskapen kommer in. Vänner som tröstar, ser till att man får i sig mat, tvättar våra kläder, snyter våra rödgråtna näsor och tröstar, tröstar, tröstar.
Vänner som inte höjer rösten, skriker och gapar, slänger luren i örat och på alla sätt förnedrar dig till du inte tror du är vatten värd.
Vänner som älskar dig för den du är.
Med trötta ögon avslutar jag dagen med att känna tacksamhet över äkta vänskap och att livet är gott!! 
Godnatt människobarn, var ni än befinner er❤



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0