Livet är gott

Dagar som idag påminner mig verkligen om att på sommaren är Sverige oslagbart. Efter regnet igår är det som att vandra omkring i ett grönskande Edens lustgård. De törstande blåbärskarten sväller och börjar skifta i blålila. Körsbärsträdet är fullt av bär som både jag och mina fåglelsyskon väntar ska mogna och vipporna på tuvtåteln bara väntar på att få visa om det blir tupp, höna eller kyckling när man drar med fingrarna. Vinden susar behagligt och gör att fjärilarna kastas omkring lite, kanske de tycker det är skoj? 
På tre ställen hade getingarna bygge stora, grå fotbollsstora eller kanske snarare handbollsstora bon som jag tog bort, med visst motstånd men utedasset man ju kunna besöka.
Även myrorna hade byggt bon under krukorna och rusade kors och tvärs när jag lyfte på krukan. Samma sak hände för ett par dagar sedan i en trädgård där jag är handledare åt sommarjobbande ungdomar. Jag lyfte på en kruka och hundratals om inte tusentals myror bärandes på ägg började rusa runt. Jag tog krattan och skulle precis kratta bort kolonin då jag hör honom fråga, på bruten svenska med lätt oro i rösten "Var ska de nu ta vägen? 
Omsorgen om myrorna var säkert bara en naturlig reaktion från en ung man men förstärktes av att han, precis som myrorna inte längre kunde stanna i sitt hemland Afganistan
För en stund blev jag ståendes med krattan, kände att jag blev varm i hjärtat och svarade" Dom hittar snart ett nytt hem, trädgården är så stor här"
Nu sitter jag med kaffekoppen och betraktar att himlen och skogen där ett rådjur med två tvillingkid betraktar mig och jag fylls av tacksamhet, livet är gott.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0