Då är vi på väg

Marseilles, Barcelona och nu Casablanca, det är onekligen en resa som tar oss till ställen på ett bekvämt sätt. Att resa jorden runt är verkligen någonting som ger meningen " once in a lifetime" en rättvis bild, trodde vi....

Efter gårdagens stop i Casablanca med sightseeing och besök i den enorma moskén har vi lärt oss mycket nytt gällande kulturen där. Vår guide var fantastisk och varvade egna berättelser med ren fakta vi inte hade en aning om, en intressant dag. Vid middagen som varje kväll tillbringas med otroligt trevliga, av slumpen sammanförda, nyfunna vänner, summerade vi dagen, precis som vi gjort varje dag sedan resan startade.
De är precis som vi, människor med nyfikenhet och erfarenhet av skilda slag. Några har kryssat många gånger och för andra är det första gången men gemensamt för oss sex, är fascinationen över att 40% av passagerarna på båten har kryssat jorden runt minst en gång tidigare!
Once in i lifetime......hmmmm

Båten vi åker med är utrustad med allehanda bekvämligheter och aktiviteter vars syfte är att sysselsätta oss under tiden ombord. Det är allt i från musikquiz, teater, film, dans, yoga m.m, allt presenterat i ett dagligt brev som antingen läggs i lådan utanför hytten, alt skjuts in i springan under dörren, vilket ger oss tankar på såpor som Robinson eller Big Brother.
Det förstnämnda programmet följdes slaviskt av familjen under många år, med fredagsmystacos och godis rättvist uppdelat i skålar till barn (och man). Det andra har jag aldrig följt men sett vid något enstaka tillfälle för att kolla vad som skapat dess (i mina ögon oförklarligt massiva) popularitet.
Men konceptet och känslan med ett dagligt brev från arrangören, är den samma.
Först följer information från Our Captain Francesco Serra om dagens resväg, alternativt destination, därefter information om praktiska saker kopplade till kontokort, kostnader, Wifi (vilket är en historia i sig!) program ex. "Meeting for Card players, Dance class Samba, Quiz Gastronomica, Table soccer tournament osv.
Sedan redogörs var man kan äta och vad, frukost, lunch, middag och däremellan afternoon tea, pizzasnacks, fruit, ja möjligheterna till att fördriva dagarna till sjöss är många.

Ett av breven som stacks in under tröskeln gav oss båda ett gott skratt eftersom det ledde till en matematisk uppgift som med fantasins hjälp såg vår kommande kroppshydda fyra månader från nu, 10 dagar 3-4 kg= 100 dagar 30-40 kg
Med tanke på den fixering kring utseende som många har idag måste den ha fungerat som en skräckvision men samtidigt, självklart vara nyttig information för alla oss som bor på detta flytande komplex med bio, teater, restauranger, barer, gym, pooler, skönhetssalonger, casino och jag vet inte vad.
Nu är det i ärlighetens namn så att vi redan innan brevet insåg faran med uppdukade smörgåsbord dygnet om, så besök på gym och promenader på såväl däck som löpband har vi redan lagt in som rutin och från bastun kan man blicka ut över de sju haven.
För övrigt börjar vi så smått varva ned och jag inser att äventyret bara har börjat. Jag ser Afrikas kust som vi lämnar och om någon dag ankrar vi Kap verde för vidare färd mot Brasilien.
Liknelsen med att vi gått på ett dagis för "mogen ungdom" ligger inte långt bort och under dagisvistelsen delta i aktiviteter, käka mellis, göra utflykter, sova middag, leka, ha fruktstund och pyssla, känns nära. Skillnaden är att vistelsen inte är en dag, utan fyra månader.

Ser fram mot dagar av upplevelser, goda måltider, trevliga möten med människor och daglig tid att skriva. För så är det, ett av syftet och målet med resan är även att jag ska ha möjlighet att skriva och Bill fotografera. Efter ett hårt 2014 är det självklart att även vila, läsning och bad finns med i planerna här på vår jordenruntresa, men i lagom dos:)
     


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0