Sommartips recept

Goda sommarsalladen
På ett fat lägger du ruccola och isbergssallad. 
Över lägger du bitar av Parmaskinka, mozzarella och persika. 
Droppa citron och olivolja över samt salt och peppar. Voilà 

Matig potatissallad till grillat
Koka potatis i lagom stora munsbitar. 
Under tiden hackar du rödlök, tomat, avokado, sockerärtor och lägger i en bunke. Smula i ett paket fetaost. Vänd i potatisen när den är klar och häll dressing gjord på: olivolja, balsamicovinäger (inte för mycket, senapen är också "syrlig") söt stark senap, salt och peppar. Slå ihop dressingen så att den blir tjock

God röra till grillat kött och fisk
Smula ett till två paket fetaost i en bunke. Häll i 2-3dl créme fraishe, rör ihop. Pressa i 2-3 klyftor vitlök, allt efter egen smak. Hacka en försvarlig mängd persilja och vänd i. Salt och peppar

Gott smör till grillat kött och fisk
Klipp ordentligt med citrontimjan och blanda med smör, salt och peppar. Enkelt och gott!

En snabb sopplunch
Värm Keldas sparrissoppa. Häll upp i skålar och vid servering droppar du i tryffelolja. Servera hårt bröd med skagenröra till.

Upphottad skagenröra 
Köpa färdig skagenröra och häll i fin skål. Ta en liten klick riven pepparrot och rör i. 
Köp stora räkor! Frusna eller i lag och hacka "slarvigt" och vänd i. Finhacka rödlök samt dill och vänd i.

Pastasallad till vad du vill
250 gr pasta-koka
1liten burk sparris, 1 liten burk champinjoner, 150 gr ost i kub, 1 grönt syrligt äpple, typ Granny Smith, 2dl créme fraishe, 5 msk majonäs, 1 msk vitvinsvinäger, 2 msk olja, 1 msk söt senap, 3 vitlöksklyftor, pressade ( ja, det ska vara så många), 1 dl hackad dill, italiensk salladskrydda, salt och peppar.
Koka pastan och låt den svalna. 
Blanda alla guckingridienser, hacka äpple, ost och blanda med pastan, sparrisen och champinjonerna. Häll över gucket.

Fruktsallad i fruktskål perfekt för picnic
Gröpa ur en vattenmelon, hacka i bitar och blanda fruktköttet med de bär eller frukt du får tag i. Lägg tillbaks i melonhalvorna och servera, enkelt och vackert!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0